Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Χτύπησε" καμπανάκι ο ΕΟΦ - Απαγορεύεται η κυκλοφορία 2 αντισηπτικών

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ενημέρωση 01.06.2020 16:04
Από Ελένη Ζουγανέλη

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα δυο αντισηπτικά χεριών δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και "χτύπησε" καμπανάκι.

Επιπλέον, για το προϊόν «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος», τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, δεν συμφωνούν με την επισήμανση του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη, ισοπροπυλική αλκοόλη και συνολικά στις αλκοόλες.

Η εταιρεία SD FOOD IKE, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες τους και να τα αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πριν από λίγες ημέρες «έσκασε» μια ανακοίνωση από τον ΕΟΦ. Δείτε τι συνέβη.

ΕΟΦ απαγορεύεται η κυκλοφορία 2 αντισηπτικών

Ο ΕΟΦ "χτυπάει" καμπανάκι: Προσοχή στις διαφημίσεις σκευασμάτων για τον κορωνοϊό

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί να προσέχουμε στις διαφημίσεις σκευασμάτων για τον κορωνοϊό. Εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να εστιαστεί στις επίσημες οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥ, του υπουργείου Υγείας και της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Αυτό καθώς τις τελευταίες μέρες διαπίστωσε ότι κυκλοφορούν και διαφημίζονται σκευάσματα, που ισχυρίζονται ότι η χρήση τους είναι από μόνη της αρκετή στο να αποτρέψει τον κορωνοϊό ή άλλο ιό.

ΕΟΦ για απολύμανση

Σε ό,τι αφορά στα θέματα απολύμανσης, ο ΕΟΦ τονίζει ότι αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση εγκεκριμένων προϊόντων, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν εγκεκριμένα προϊόντα τόσο για την απολύμανση των χεριών, όσο και των χώρων. Η έγκριση του ΕΟΦ σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο προϊόν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.Τι λένε οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα;

ΕΟΦ για ΜΜΕ

«Σε ό,τι αφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «αυτά καλούνται να συμβάλλουν στον περιορισμό όποιων παραπλανητικών διαφημίσεων. Η επιστημονική κοινότητα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα. Απαιτούνται σοβαροί και προσεκτικοί χειρισμοί στους οποίους τα ΜΜΕ αναμένεται να είναι σημαντικοί αρωγοί για την ορθή ενημέρωση των πολιτών», καταλήγει ο ΕΟΦ.

iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Γνωστό φάρμακο κυκλοφορεί χωρίς άδεια

"Καμπανάκι" από τον ΕΟΦ - Απαγορεύει τρία φαρμακευτικά προϊόντα

TAGS
Share