Επίθεση με βιτριόλι: Κοντά στη νούμερο 1 ύποπτη η ΕΛ.ΑΣ.

Το στοιχείο που κρατάει πίσω τις Αρχές

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Κοντά στη νούμερο 1 ύποπτη η ΕΛ.ΑΣ.

Πολύ κοντά στην νούμερο 1 ύποπτη για την επίθεση στην άτυχη 34χρονη στην Καλλιθέα με βιτριόλι, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία ωστόσο εξετάζει παράλληλα άλλα 4 άτομα. Οι Αρχές αδυνατούν να "κλειδώσουν" ωστόσο προς το παρόν σε αυτό το άτομο.

Συνολικά πέντε γυναίκες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομία για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας Π., στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Από τις πέντε ύποπτες ξεχωρίζει μία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει αδιάσειστα στοιχεία που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα. Έτσι, οι αστυνομικοί κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους και εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Για τη Νο1 ύποπτη υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις. Θεωρητικά είχε κίνητρο να επιτεθεί στην Ιωάννα, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά στους αστυνομικούς. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε στο παρελθόν κόντρα με την 34χρονη, όπως προέκυψε από καταθέσεις. Δείτε επίσης ποιο ακριβός στοιχείο ψάχνουν οι αστυνομικοί.

Το υλικό από τα βίντεο δεν έχει ρίξει όσο φως θα ήθελαν οι αστυνομικοί στην έρευνα, ενώ οι μάρτυρες αποδείχτηκαν λίγοι και όχι ιδιαίτερα διαφωτιστικοί. Κάποιοι εξ αυτών, ωστόσο, αποτέλεσαν εξαίρεση και έδωσαν κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Το σημείο-«κλειδί» στις έρευνες είναι τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων.

Οι αστυνομικοί περιμένουν να δουν εάν θα προκύψει ταυτοποίηση σήματος από την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα με το κινητό τηλέφωνο της Νο1 υπόπτου. Παράλληλα, στο ίδιο κάδρο υπόπτων βρίσκονται άλλες τέσσερις γυναίκες. Οι άντρες της Ασφάλειας περιμένουν με αγωνία και τυχόν ταυτοποίηση των κινητών τηλεφώνων κάποιας εκ των τεσσάρων υπόπτων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει γίνει πρόοδος στις έρευνες σε σχέση με το πώς έφτασε η δράστις στο σημείο της επίθεσης αλλά και στο πως έφυγε. Η δράστις φαίνεται ότι έλαβε όλα τα μέτρα προκειμένου οι αστυνομικοί να μη μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη της από τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποίησε, γεγονός που επιβεβαιώνει την καλή οργάνωση της επίθεσης.

Η 33χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου θα την επισκεφτούν εντός της εβδομάδας άντρες της Ασφάλειας για να της πάρουν νέα κατάθεση.

Πηγή: ethnos.gr

Τα λάθη της μαυροφορεμένης που έκανε την επίθεση με βιτριόλι

Αυτά είναι τα λάθη της μασκοφόρου που έκαψε την Ιωάννα στην επίθεση με βιτριόλι. Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον σίγουροι ότι η γυναίκα δεν ήθελε να την σκοτώσει, αλλά να της καταστρέψει το πρόσωπο και να την εκδικηθεί.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι το κίνητρο και τα λάθη που έκανε την ημέρα της επίθεσης στην Ιωάννα θα προδώσουν την γυναίκα με το βιτριόλι.

Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον σίγουροι ότι η μασκοφόρος με το χημικό όπλο δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα αλλά να της καταστρέψω το πρόσωπο και να την καταδικάσει σε αιώνιο μαρτύριο δίχως τέλος.

Τα μεγάλα λάθη και οι ύποπτες κινήσεις

Στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον σίγουροι ότι η μασκοφόρος με το χημικό όπλο δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα αλλά να της καταστρέψω το πρόσωπο και να την εκδικηθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές το λάθος να κουβαλάει το κινητό της τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι όσο και τις δύο προηγούμενες που κατασκόπευε και το χώρο, φαίνεται να λύνει το μυστήριο και να ξεσκεπάζει την πανούργα μασκοφόρο της Καλλιθέας.

Επίθεση με βιτριόλι Καλλιθέα

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για 10 ακόμη άτομα που ενδεχομένως να έχουν συνοδευτικό και υποστηρικτικό ρόλο θα δείξει τι ακριβώς συνέβη το πρωινό της προ περασμένη Τετάρτης στο κτίριο όπου εργαζόταν η άτυχη Ιωάννα.

Ποια είναι η νεαρή γυναίκα που την παρακολουθούσε και πόσες φορές την επισκέφθηκε στην δουλειά της;