Ηγουμενίτσα: Αυτά έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το 2χρονο κοριτσάκι

Σε απόγνωση οι γονείς της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ηγουμενίτσα: Αυτά έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το 2χρονο κοριτσάκι

Στο «φώς» ήρθε το πόρισμα του ιατροδικαστή, σχετικά με το θάνατο του 2χρονου κοριτσιού στην Ηγουμενίτσα, που σόκαρε την κοινή γνώμη και την οικογένειά του. Η μικρή, έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας της.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Θ. Βουγιουκλάκης, «ο θάνατος επήλθε από ασφυκτικό μηχανισμό και χαρακτηρίζεται ως ατύχημα».

Μάλιστα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star εξέφρασε επιφύλαξη για τις προδιαγραφές ασφαλείας της κούνιας. Θρήνος έχει ξεσπάσει και με τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, Χάρη Λυμπερόπουλου. Δείτε εδώ την συγκινητική ανακοίνωση για τον "χαμό" του.

Το κοριτσάκι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην κούνια του. Οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Εκεί, παρά την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξε.

Οι γονείς της μικρής δεν κατάλαβαν έγκαιρα το τραγικό συμβάν. Κάποια στιγμή ξύπνησαν και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

Όπως φέρονται να είπαν, το κοριτσάκι τους, σφήνωσε στα κάγκελα μέσα στον ύπνο του και πνίγηκε.

Πηγή: athensmagazine.gr

Το πόρισμα του ιατροδικαστή βγήκε και για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, μετά από αίτημα της οικογένειάς του να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία του θανάτου του.

O θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα της αυτοψίας διαφέρουν από εκείνα του Hennepin County, ο οποίος εξέτασε το σώμα του Φλόιντ πριν ο Τσάβιν κατηγορηθεί για φόνο την Παρασκευή. Στην προηγούμενη έκθεση τονιζόταν ότι «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού» και υποδήλωνε ότι οι «υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντσυνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου, θα γίνει την Πέμπτη. Δείτε και το νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, η τελετή για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει την Πέμπτη. «Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη της Μινεάπολις και για την πολιτεία της Μινεσότα όσο και για ολόκληρο το έθνος να παρακολουθήσει, τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τιμές για μία ζωή η οποία πάρθηκε μπροστά στα μάτια μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr