Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου, η σικ «πρώτη» κυρία του Καραμανλή - Τι σχέση έχει με την Μαρέβα Μητσοτάκη

Φωτογραφία - απόδειξη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου, η σικ «πρώτη» κυρία του Καραμανλή - Τι σχέση έχει με την Μαρέβα Μητσοτάκη

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή η είδηση πως έφυγε από την ζωή η πρώτη σύντροφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αμαλία Μεγαπάνου. Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο μεταξύ αυτής και της Μαρέβας Μητσοτάκη, όμως. Ποιο είναι, γνωρίζετε;

Η Αμαλία Μεγαπάνου γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα και ήταν κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Το 1951 παντρεύτηκε με τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Μεγαπάνου τον ακολούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄60.

Ποια η σχέση της Αμαλίας Μεγαπάνου με την Μαρέβα Μητσοτάκη

Ένα σύνολο που επέλεξε να φορέσει η Μαρέβα Μητσοτάκη το 2019 στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν, στη Γαλλία, δίχασε το κοινό και τότε ο ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας ένιωσε την ανάγκη να την αποθεώσει βάζοντας της στην ίδια θέση με την Αμαλία Μεγαπάνου.

Ο Βασίλης Ζούλιας είχε γράψει τότε χαρακτηριστικά

«Λοιπόν… Η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι η πρώτη…. πρώτη κυρία που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το ανεπιτήδευτο ,cool ,φρέσκο και εντελώς προσωπικό στυλ της μετά την Αμαλία Μεγαπάνου που ίσως ήταν και η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να επισκιάσει την Τζακυ Κένεντυ όταν φωτογραφήθηκαν μαζί στην επίσκεψη των Κένεντυ στην Ελλάδα, όπου η Αμαλία φορούσε το συγκεκριμένο φόρεμα του Jean Desses και η Τζακυ ήταν ντυμένη από τον Oleg Cassini.

Μετά την Αμαλία το χάος θα έλεγε κανείς … Όλες οι πρώτες Κυρίες μετά απ’ αυτήν ήταν κάτω του μετρίου όσον αφορά στην προσωπική άποψη και κυρίως το προσωπικό στυλ…
Κάτι που δεν αλλάζει ακόμη και με 1000 στυλίστες και συμβούλους …γιατί το στυλ όπως όλοι γνωρίζουμε ούτε αγοράζεται ούτε το σπουδάζει κάποιος … Το έχεις η δεν το έχεις …
Αυτές οι δυο πρώτες κυρίες το έχουν και παρακαλώ μην αρχίσετε τις συγκρίσεις γιατί αυτός δεν είναι ο λόγος του ποστ…

Έχουμε δει πολλά…μέσα στα σχεδόν 60 χρονιά από την Μεγαπάνου και μετά…μέχρι που εμφανίστηκε η Μαρέβα σαν breath of fresh air στο προεδρικό…and that’s her big credit…

Εννοείται ότι τα γράφω όλα αυτά γιατί πέσατε σαν κοράκια για την εμφάνιση της Μαρεβας στην Γαλλία …Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να εξηγήσω κάποια πράγματα όπως μόνο εγώ μπορώ και οποίος κατάλαβε κατάλαβε… η Μαρέβα έχει στυλ και άποψη τελεία και παύλα …και όχι μόνον…αλλά σήμερα για αυτό μιλάμε εδώ… και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από μια πετυχημένη η όχι εμφάνιση…»

Δείτε το αντίστοιχο post:

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατό της

«Μία άξια Ελληνίδα που επί χρόνια υπηρέτησε τα γράμματα και μελέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό δεν είναι, πια, κοντά μας. Η Αμαλία Μεγαπάνου διέτρεξε με ευθύνη και σεμνότητα τη ζωή της, μιλώντας λίγο και πράττοντας πολλά.Αισθάνομαι τυχερός που την γνώρισα από μικρός. Την θυμάμαι να κάνει στενή παρέα με τους γονείς μου, στο Παρίσι, στη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και, έπειτα, στην Αθήνα. Εκπέμποντας πάντα ευγένεια, διακριτικότητα και κομψότητα.Διαβάζοντας, αργότερα, τα βιβλία της, ταξίδεψα στη γνώση και στην ευαισθησία της. Και διδάχτηκα την ισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο και στο ιδιωτικό. Πώς γίνεται μία προσωπικότητα να πρωταγωνιστεί, επιλέγοντας ταυτόχρονα να μην βρίσκεται στο προσκήνιο. Την αποχαιρετώ με συγκίνηση όπως, νομίζω, όλοι οι Έλληνες».

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο μνημόσυνο του πατέρα του έχοντας στο πλευρό του την Μαρέβα. Δείτε φωτογραφίες.