Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός τώρα: Ξανά κουνήθηκε η Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ

Σεισμός τώρα: Ξανά κουνήθηκε η Κρήτη
Ενημέρωση 03.06.2020 12:21
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:03 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο υπολογίζει τον σεισμό σε 4,6 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο σε 5,1.

Το επίκεντρο εντοπίζεται σε 81 χλμ νότια της Ιεράπετρας ενώ το εστιακό βάθος σε 2 χλμ.

Δείτε που έγινε σήμερα σεισμός 6,8 Ρίχτερ!

Δυο σεισμοί στην Ελλάδα μέσα σε μια ώρα

Ο σεισμός στην Κάσο

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τις 7 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κάσου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού και το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ισχυρός σεισμός στην Κάσο σημειώθηκε και πριν από λίγες ημέρες και προκάλεσε ανησυχία.

Σεισμός Ελλάδα

Ο σεισμός στο Καστελόριζο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 08:20 το πρωί, σε απόσταση 578 χιλιόμετρα ανατολικά/νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 118 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά του Καστελορίζου και το εστιακό βάθος στα 45,2 χλμ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκλόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας - «Μπορεί να είναι και πληρωμένο συμβόλαιο»

34χρονη Καλλιθέα: Αυτό είναι το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού της επίθεσης

Share