Καιρός: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πότε θα «χτυπήσουν»;

Δείτε αναλυτικά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καιρός: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πότε θα «χτυπήσουν»;

Έντονα φαινόμενα έχουμε και σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου στον καιρό. Πότε θα «χτυπήσουν»; Δείτε αναλυτικά τους χάρτες για να γνωρίζετε πως θα μετακινηθείτε.

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες φαινόμενα προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα βορειοανατολικά. Οι βροχές πάντως θα σταματήσουν μετά το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένονται πλέον άλλα φαινόμενα.

Σήμερα τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του συστήματος TALOS, η κεραυνική δραστηριότητα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται να είναι αυξημένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά της Χίου και της Κρήτης.

Καιρός 3/6 χάρτες

Καιρός έντονα φαινόμενα 3/6

Πηγή: iefimerida.gr

Να σημειώσουμε πως χθες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου τη Λέρο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό για σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Αγίου Πνεύματος

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.