«Θεωρούμε νεκρή τη Μαντλίν» - Η νέα αναφορά του Γερμανού εισαγγελέα

Αυτός είναι ο δολοφόνος της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Θεωρούμε νεκρή τη Μαντλίν» - Η νέα αναφορά του Γερμανού εισαγγελέα

Δραματική τροπή στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το κρεβάτι της στην Πορτογαλία το 2007, φέρνει η νέα αναφορά του Γερμανού εισαγγελέα, ο οποίος θεωρεί πως το κοριτσάκι είναι νεκρό.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα σκίτσο του 43χρονου Γερμανού παιδόφιλου που θεωρείται ότι είναι ο απαγωγέας και δολοφόνος του κοριτσιού.

Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να ταυτοποιηθεί ο βασικός ύποπτος στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚαν που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα με ευρεία κάλυψη για τις εξελίξεις από τον ξένο Τύπο.

Θυμίζουμε πως και σήμερα εξαφανίστηκε στην Ελλάδα κάποιος και συγκεκριμένα στον Υμηττό. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν, ο απαγωγέας της φέρεται να είναι ο 43χρονος Γερμανός, γνωστός στις αρχές του Βερολίνου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας.

Μαντλίν νεκρή

Ο Γερμανός παιδόφιλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών για τον βιασμό της Αμερικανίδας δύο χρόνια πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ με την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού ξεκίνησε όταν η Μαντλίν ήταν τριών ετών.

Μαντλίν δολοφόνος

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της την 3η Μαΐου του 2007, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της οικογένειας στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους στο θέρετρο Πράια ντε Λουζ.

Η πορτογαλική δικαστική αρχή έκλεισε αρχικά την έρευνά της το 2008 αλλά τη συνέχισε τον Οκτώβριο του 2013 λόγω νέων στοιχείων. Η βρετανική αστυνομία συμμετείχε επίσης στην έρευνα.

Η ταραγμένη μοίρα του κοριτσιού είχε γίνει πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Οι ερευνητές έκαναν λόγο από την αρχή για απαγωγή. Μερικές φορές, οι ίδιοι οι γονείς ήταν επίσης ύποπτοι.

Το κορίτσι απήχθη από το κρεβάτι του σε ξενοδοχείο, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Έκτοτε η τύχη της παραμένει ένα μυστήριο παρά τις εκτεταμένες έρευνες διεθνώς.

Σήμερα όμως οι γερμανικές αρχές δηλώνουν πως είναι πεπεισμένες ότι ο 43χρονος που απήγαγε την Μαντλίν την δολοφόνησε, την ώρα που οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης εκφράζοντας την πεποίθηση πως το κορίτσι μπορεί να βρίσκεται εν ζωή.

Πηγή: protothema.gr

Το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν

Υπενθυμίζεται πως η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λους της νότιας Πορτογαλίας.

Έπειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά την διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της αστυνομίας, η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξει τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα. Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την δική της έρευνα τον Ιούλιο 2013, αλλά η Σκότλαντ Γιαρντ έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες, την οποία εξετάζει και τον ντοκιμαντέρ του Netflix, ισχυρίζεται πως το μικρό κορίτσι έπεσε θύμα κυκλώματος trafficking. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί ισχυρίζονται πως το κορίτσι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανό. Επιπλέον σύμφωνα με την Telegraph, εκείνη την περίοδο σημειώθηκαν στην περιοχή της εξαφάνισης, αρκετές απόπειρες αρπαγής νεαρών κοριτσιών ηλικίας 6-12 ετών.