Συναγερμός στην Λαμία: Βρέφος και οι γονείς θετικοί στον κορωνοϊό

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός στην Λαμία: Βρέφος και οι γονείς θετικοί στον κορωνοϊό

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στο Νοσοκομείο της Λαμίας καθώς εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ένα βρέφος μόλις δύο μηνών και οι γονείς του με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

Η οικογένεια του βρέφους είναι γείτονες με το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέστρεψε πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Ενώ, έχουν, άλλα δύο παιδιά τα οποία αναμένεται να εξεταστούν.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα αδελφάκια του βρέφους δεν πήγαιναν σχολείο, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης άλλων παιδιών. Οι υγειονομικές Αρχές ξεκινούν αγώνα δρόμου για να ιχνηλατήσουν τις επαφές της οικογένειας στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. Δείτε ωστόσο, πόσοι είναι οι νεκροί στην Ελλάδα. Ανεβαίνει η λίστα των θυμάτων λόγω του κορωνοϊού.

Πόσα ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα;

Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. Ωστόσο, σχέδιο για εντατικοποίηση των ελέγχων ανακοίνωσε νωρίτερα η Κυβέρνηση, δείτε εδώ τι προβλέπει.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από τη μεριά του και ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση για το lockdown. Δείτε αναλυτικά όσα λέει εδώ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.