Επίθεση Καλλιθέα: Χείλη σφραγισμένα κρατά η 35χρονη - Τι ισχυρίζεται

Μαρτυρίες από το περιβάλλον της αναφέρουν ότι...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Επίθεση Καλλιθέα: Χείλη σφραγισμένα κρατά η 35χρονη - Τι ισχυρίζεται

Χείλη σφραγισμένα φέρεται να κρατά η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία οδηγήθηκε με κινηματογραφικό τρόπο και φορώντας μάσκα ενώπιον της δικαιοσύνης, θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα το οποίο την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Τι ισχυρίζεται η 35χρονη

Η 35χρονη, αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν εκείνη που το μοιραίο πρωινό έριξε το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος της έλεγαν πως αν και κάποιες στιγμές ξεσπά σε κλάματα μοιάζει αποστασιοποιημένη από το γεγονός.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι έχουν στη διάθεση τους επαρκή στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η 35χρονη είναι η γυναίκα μυστήριο που αναζητούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σπίτι της κατηγορούμενης βρέθηκε μια περούκα, η καμπαρντίνα και το σακίδιο που φέρεται να είχε την ημέρα της επίθεσης αλλά και μια τηλεκάρτα η οποία φαίνεται να αποτέλεσε το στοιχείο «κλειδί» για να οδηγηθούν οι αστυνομικοί στα ίχνη της 35χρονης.

Καλλιθέα 35χρονη

Οι επικοινωνίες που φέρεται να έκανε η κατηγορούμενη με την συγκεκριμένη τηλεκάρτα τόσο με την εταιρία ραδιοταξί όσο και για επαγγελματικούς λόγους σε συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται σε συνδυασμό, μεταξύ άλλων, με την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και το υλικό των καμερών ασφαλείας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση.

Αν και η 35χρονη δεν ανήκε στο στενό κύκλο των υπόπτων που βρέθηκαν αρχικά στο στόχαστρο των αρχών θεωρούν ότι είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα με την οποία κατάγονται από γειτονικά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν «φίλες» στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη την παραμονή της επίθεσης είχε κάνει «like» σε ανάρτηση του θύματος.

Η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν σε γάμο κοινού τους γνωστού. Η κατηγορούμενη συνοδευόταν από τον σύντροφο της στον οποίο φέρεται να έκανε σκηνή ζηλοτυπίας όταν λίγες ημέρες αργότερα διαπίστωσε πως έκανε αίτημα φιλίας στο Facebook στην Ιωάννα. Ο άνδρας, από την πλευρά του, εμφανίζεται να ισχυρίζεται πως ουδέποτε υπήρξε σχέση με την Ιωάννα αλλά προφανώς η 35χρονη την θεωρούσε εμπόδιο στη σχέση τους αν και ο ίδιος της είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν στις προθέσεις του ο γάμος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στην απολογία της η 35χρονη με δεδομένο ότι αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση. Παράλληλα, οι αρχές φέρονται να αναζητούν μια ακόμα μία γυναίκα η οποία ενδεχομένως προμήθευσε την κατηγορούμενη με το καυστικό υγρό.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η 35χρονη και το θύμα ήταν συμμαθήτριες!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης της 34χρονης αφού η δράστης και το θύμα ήταν συμμαθήτριες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος της και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ποιες οι αποκαλύψεις για την 35χρονη ξανθιά που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα;

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή της 35χρονης φερόμενης ως ύποπτης για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος της και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Αυτό είναι το μοιραίο λάθος της μαυροφορεμένης.

Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Νωρίτερα διεξήχθη αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 35χρονης. Παράλληλα, πρόκειται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στη φερόμενη ως δράστιδα.

Οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες σε σχολείο στην Αμφιλοχία. Η καταγωγή της γυναίκας που φέρεται να είναι η δράστις κατάγεται από το χωριό Σταθά
του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το θύμα της επίθεσης έχει καταγωγή από το Λουτρό της Αμφιλοχίας. Πρόκειται για δυο πολύ κοντινά χωριά.

Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο – στη Νομική η 35χρονη και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο η 34χρονη – και έτσι αμφότερες, περίπου την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα.

Καθώς η καταγωγή τους ήταν κοινή και, μάλιστα, είχαν και κοινές παρέες στην πρωτεύουσα, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια: είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε σπίτια κοινών φίλων, είτε σε βραδινές εξόδους και εκδηλώσεις με συγγενείς ή φίλους που γνώριζαν και οι δύο. Κάτι άλλωστε που προδίδουν και τα κοινά… check in στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φερόμενη ως δράστις έκανε like στο θύμα ένα βράδυ πριν την επίθεση

Εκτός από το γεγονός ότι οι δυο γυναίκες ήταν φίλες, αυτό που προκύπτει από το «χτένισμα» στα social media αμφότερων είναι… απίστευτο. Η φερόμενη ως δράστης η οποία συνελήφθη, είχε κάνει like στην 34χρονη Ιωάννα μόλις ένα βράδυ πριν τη μοιραία επίθεση στη Καλλιθέα.

Τα social media άνοιξαν το δρόμο

Tα social media της 34χρονης Ιωάννας αποδείχτηκαν πολύτιμα στην έρευνα της ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό των προσώπων που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι η Ιωάννα, στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη που προσήχθη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα. Η 34χρονη παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον συγκεκριμένο αυτό και τον τελευταίο χρόνο φέρεται να είχαν επικοινωνία.

Ολα ξεκίνησαν από την Αιτωλοακαρνανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν σε έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου έναν χρόνο. Εκεί η 35χρονη είχε πάει με τον σύντροφό της, όπου και πρωτοσυνάντησαν την Ιωάννα. Μετά τον γάμο το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της συλληφθείσας. Και ακολούθως η 35χρονη άρχισε να ενοχλεί έντονα την Ιωάννα κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφό της. Και φτάσαμε τελικά στην επίθεση της 20ής Μαΐου στην είσοδο του κτιρίου της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη.


Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δύο γυναικών δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (τον εν λόγω γάμο) μεταξύ των οικογενειών των δύο γυναικών, των οποίων ο τόπος καταγωγής είναι κοντινός στην Αιτωλοακαρνανία.

Τι δήλωσε στην κατάθεσή του ο σύντροφος της 35χρονης

Κατάθεση στις Αρχές έχει δώσει και ο σύντροφος της 35χρονης, αναφερόμενος στις έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, ενώ είπε στους αστυνομικούς πως γνώριζε την Ιωάννα και είχαν κάνει και κάποιες συνομιλίες.Καφέ Της Χαράς: Το Τεράστιο Σεναριακό Λάθος Που Κανείς Δεν Το ‘Χε Προσέξει

πηγή: athensmagazine.gr