Εξελίξεις με την υπόθεση της Μαρκέλλας - Από το οικογενειακό της περιβάλλον η γυναίκα που την άρπαξε

Νέες πληροφορίες για την απαγωγέα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υπόθεση της Μαρκέλλας - Από το οικογενειακό της περιβάλλον η γυναίκα που την άρπαξε

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της απαγωγής της μικρής Μαρκέλλας, μιας και σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η γυναίκα που την άρπαξε, φαίνεται πως είναι ένα πρόσωπο από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν στα χέρια του βίντεο που δείχνει τη γυναίκα που πήρε τη Μαρκέλλα το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο στο βίντεο δε φαίνεται να έχει μαζί της το 10χρονο κορίτσι, αλλά να περιφέρεται κοντά στο σχολείο που φοιτά η μικρή.

Η εξιχνίαση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Ενδεικτικό είναι ότι η μητέρα της έχει δει μόλις δύο φορές την 10χρονη στο νοσοκομείο και για περίπου δέκα λεπτά. Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο από την απαγωγή της.

Η Αστυνομία κρατά σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, φτάνοντας στην λύση του μυστηρίου. Σύμφωνα με τις αρχές οι έρευνες κατευθύνονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ ορισμένοι μάρτυρες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί να καταθέσουν και δεύτερη φορά. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθετε η μητέρα της και ο βιολογικός της πατέρας.

Δεκάδες ήταν οι μαρτυρίες στην ευρωπαϊκή γραμμή 116111 που δόθηκαν πληροφορίες και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση. Η Μαρκέλλα παραμένει στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παιδοψυχολόγους, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσει και η ίδια τα όσα συνέβησαν τις σχεδόν 48 ώρες που ήταν αγνοούμενη.

Οι ιατρικές εξετάσεις της μικρής έχουν ολοκληρωθεί και όπως έδειξαν δεν φέρει σημάδια ή χτυπήματα ούτε έχει υποστεί καμία άλλη κακοποίηση.

Στο μεταξύ, σε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής του παιδιού μέχρι και την απαγωγή του προχώρησε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως είπε, ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος. Ο έλεγχος θα «τρέξει» παράλληλα με αυτόν την Αστυνομίας και θα εκτιμηθούν από την Εισαγγελία και οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της 10χρονης Μαρκέλλας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Αδελφός της δεκάχρονης Μαρκέλλας: Όλοι είμαστε ύποπτοι

Όπως δήλωσε χθες αργά το απόγευμα ο Χρήστος, αδελφός της δεκάχρονης, «η μητέρα μου και ο πατριός μου δίνουν καταθέσεις μέχρι τώρα. Είναι λογικό νομίζω καθώς μπορεί να είναι κάποιος από τον κύκλο, μπορεί να είναι κάποιος που δεν παρατήρησαν, οποιοσδήποτε. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω» δήλωσε. Συμπλήρωσε δε, πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ούτε μαζί τους ούτε με την αδελφή του. «Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό. Όλοι είμαστε ύποπτοι αυτή τη στιγμή, ακόμα και εγώ», πρόσθεσε.

Συγγενείς 10χρονης: «Θέλουμε να μάθουμε τι έγινε»

Εμφανώς χαρούμενοι μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε η 10χρονη Μαρκέλλα και είναι καλά στην υγεία της, εμφανίστηκαν χθες οι άνθρωποι του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος, αφού οι ώρες έμοιαζαν «αιώνας», από το μεσημέρι της Πέμπτης που εξαφανίστηκε.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, η θεία της δεκάχρονης, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, ήταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι από την εξαφάνιση που τα συναισθήματά τους χτύπησαν «κόκκινο» στο άκουσμα ότι η μικρή βρέθηκε. » Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει» ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και «να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο».

Τέλος η κ. Χατζηλεμονιά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει» δήλωσε στο GRTimes.gr η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράσης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια» είπε στη συνέχεια. «Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να αναπληρώσουμε και δίπλα για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ», πρόσθεσε.