Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

Τι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

Δείτε τις απαντήσεις σε Κοινωνιολογία και Βιολογία για τις πανελλήνιες 2020. Τα θέματα ήταν βατά και άφηναν περιθώριο και στους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές να γράψουν καλά.

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις κύλησε η τρίτη ημέρα των Πανελληνίων 2020 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, καθώς τα θέματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας και της Βιολογίας ήταν βατά και άφηναν περιθώριο και στους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές να γράψουν καλά.

Για το μάθημα της Κοινωνιολογίας, το οποίο εντάχθηκε από φέτος στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα θέματα ήταν σχετικά προβλέψιμα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Σταματίου, καθηγήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Αγίου Δημητρίου. «Δεν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος βαθμός δυσκολίας, εκτός από το θέμα Δ, το οποίο ήταν συνδυαστικό», σημείωσε.

Σύμφωνα με την κυρία Σταματίου, τα ερωτήματα του θέματος Α χαρακτηρίζονται «βατά και κατανοητά» και «είναι εύκολο να εντοπιστούν οι απαντήσεις τους στο βιβλίο». Το ίδιο ισχύει και για το θέμα Β, στο οποίο ήταν σαφείς οι εκφωνήσεις. Η καθηγήτρια τόνισε ότι το θέμα Γ3 ήθελε αρκετά μακροσκελή απάντηση και χρειαζόταν σε έναν βαθμό κριτική σκέψη από τους υποψήφιους.

Ως προς το Δ θέμα επισήμανε ότι ήταν συνδυαστικό και αναμενόμενο: «Συνδύαζε το πρώτο, το τρίτο και το έβδομο κεφάλαιο του βιβλίου. Ακόμα και ο μέτρια προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να γράψει καλό βαθμό».

Πανελλήνιες 2020: Βατά τα θέματα της Βιολογίας

Όσον αφορά το μάθημα της Βιολογίας και την εξέταση των υποψηφίων με το νέο σύστημα, τα θέματα (δείτε εδώ) ήταν επίσης βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας.

«Η δομή της εξέτασης ήταν καλά δομημένη, με αναμενόμενη έκταση από κάθε κεφάλαιο και με συνδυαστική ύλη», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τάνια Βασιλοπούλου, βιολόγος, επίσης καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου. Όπως ανέφερε, έως το Γ θέμα τα θέματα ήταν «αρκετά βατά» και μόνο το Δ θέμα «ενδεχομένως να δυσκόλεψε τους υποψήφιους, καθώς ήταν πιο απαιτητικό».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, η νέα δομή εξέτασης του μαθήματος έκανε «περισσότερο καλό» στους μαθητές, αφού είχαν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στη λύση του Δ θέματος. «Ο σωστά προετοιμασμένος υποψήφιος θα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά και πιστεύω ότι θα δούμε σχετικά καλούς βαθμούς», τόνισε.

Όσον αφορά τους υποψήφιους που εξετάστηκαν σήμερα με το παλαιό σύστημα, τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας ήταν αρκετά εύκολα, ενώ εκείνα του Προσανατολισμού ήταν βατά, με το Γ θέμα μόνο να έχει δυσκολέψει, ενδεχομένως, τους υποψηφίους, καθώς ήθελε περισσότερο χρόνο για να λυθεί, σύμφωνα με την κ. Βασιλοπούλου.

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στη Βιολογία -Νέο σύστημα

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας στις Πανελλήνιες 2020 (νέο σύστημα), όπως τις επιμελήθηκαν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα θέματα της Κοινωνιολογίας

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Κοινωνιολογίας στις Πανελλήνιες 2020 από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Πηγή: iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα θέματα για τους μαθητές των ΓΕΛ σε Κοινωνιολογία και Βιολογία. Οι Πανελλήνιες 2020 φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους, και εκατοντάδες υποψήφιοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα.

Στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων από τα ΓΕΛ.

Δείτε εδώ τα θέματα των εξετάσεων:

Κοινωνιολογία

Βιολογία

Ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22 Ιουνίου και στις 24 Ιουνίου στην Ιστορία και την Πληροφορική. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26 Ιουνίου στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Νέο Φροντιστήριο: 52 χρόνια επιτυχίες

Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 & σήμερα αριθμεί πάνω από 80 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 100 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις & προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας.

Η διαχρονική πρωτοκαθεδρία του οργανισμού στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους, καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα, αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 μαθητές των φροντιστηρίων μας εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60000 σημερινοί επιστήμονες πέρασαν από τα θρανία του όλα αυτά τα χρόνια!

Έπεσαν πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ρέθυμνο κατά την διάρκεια των εξετάσεων για τις Πανελλαδικές 2020. «Με δεδομένο ότι σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο, δεν επηρεάστηκε η διαδικασία διεξαγωγής». Δείτε εδώ τι συνέβη.

πηγή: ethnos.gr