Θρήνος - Πέθανε ο Νίκος Σπυρόπουλος

Μεγάλη απώλεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο Νίκος Σπυρόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής Νίκος Σπυρόπουλος, κιθαρίστας και ηγετικός μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα». Η είδηση του θανάτου του, έχει σκορπίσει τον θρήνο στην οικογένεια του, αλλά και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το γεγονός έκανε γνωστό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στοFacebook, ο ηθοποιός και τραγουδιστής, Δημήτρης Πουλικάκος. «Μας αφήνεις ορφανά,κύριε συνάδελφε. R.I.P.("Άνοιξε Πέτρο,άνοιξε!!!")», έγραψε στην ανάρτησή του.

Τον θρήνο σκόρπισε και η είδηση πως πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από τη σειρά «Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Δείτε εδώ ποιος είναι.

Νίκος Σταυρόπουλος Πέθανε

Λίγα λόγια το συγκρότημα «Σπυριδούλα»

Οι Σπυριδούλα σχηματίστηκαν το Νοέμβριο του 1977 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο (κιθάρα), τον αδερφό του Νίκο (κιθάρα) τον Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), τον Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά. Οι αδερφοί Σπυρόπουλοι είχαν συνεργαστεί ήδη με τον Μουζακίτη στο συγκρότημα Last Barricade. Το όνομα το πρότεινε ο συνεργάτης τους Γιώργος Γαϊτάνος, εμπνευσμένος από την ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη, θύματος ενός εγκλήματος που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη το 1956.

Η 12χρονη οικιακή βοηθός είχε βασανιστεί επί 36 ώρες με ηλεκτρικό σίδερο από το ανδρόγυνο που την μεγάλωνε. Οι Σπυριδούλα ξεκίνησαν συναυλίες όπου έπαιζαν κατά κύριο λόγο διασκευές από Rolling Stones, Lou Reed, Velvet Underground καθώς και μπλουζ και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον του σχετικού κοινού. Το 1978 είχαν ήδη αποχωρήσει οι Κουρεμένος, Κοτσμανίδης και Μπλαζής, με τον τελευταίο να αντικαθίσταται από τον Τόλη Μαστρόκαλο ενώ λίγο μετά ο Μουζακίτης αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Φωτοδήμο.

Θρήνος! Πέθανε ο Αντρέας Τρύφων

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος επιχειρηματίας Αντρέας Τρύφων. Ο εκλιπών υπήρξε επί δεκαετίες διακεκριμένο Μέλος της Κυπριακής Επιχειρηματικής Κοινότητας και επιφανές Μέλος της ΟΕΒ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του επί δεκαετίες Μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ο εκλιπών υπήρξε επί δεκαετίες διακεκριμένο Μέλος της Κυπριακής Επιχειρηματικής Κοινότητας και επιφανές Μέλος της ΟΕΒ. “Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΟΕΒ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντρέα Τρύφων”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αντρέας Τρύφων ήταν ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρίας Tryfon Agencies kai Tryfon Distributors με αντικείμενο την εισαγωγή πολλών βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Η εταιρία του το 2012 συγχωνεύτηκε με την Tseriotis Consumer Good και δημιουργήθηκε η εταιρεία Tryfon Tsieriotis, η οποία διανέμει γνωστές μάρκες προϊόντων όπως Kerrygold, McVities, Birds Eye, Weetabix, Alpen, McCain, Dr. Oetker Pizza, Barilla, Tilda, John West, Kanakis, PowerBar, ΧρυσοΔαλια, Κουρούσιης, Hercules, Health and Natural, Whole Earth, Kallo, Clipper, Hain, Green and Black, Bjorg και το Health and Baby Segment με τα Humana και το Organic Pharmacy. To 2019 η μαλτέζικων συμφερόντων εταιρία Alf. Mizzi & Sons Ltd αγόρασε το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών της εταιρίας. Θλίψη σκορπίστηκε και με τον θάνατο του Στέλιου Παπαδόγιαννη πριν από λίγες ημέρες

πηγή: athensmagazine.gr