Έκτακτο δελτίο καιρού: Προειδοποιεί η ΕΜΥ - Σε αυτές τις περιοχές θα ρίξει καρέκλες

Δείτε αναλυτικά πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο καιρού: Προειδοποιεί η ΕΜΥ - Σε αυτές τις περιοχές θα ρίξει καρέκλες

Προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο καιρού για σήμερα 22/6. Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδα θα ρίξει... καρέκλες και θα έχουμε έντονα φαινόμενα. Δείτε αναλυτικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, αλλά αύριο αναμένεται να χαλάσει και πάλι ο καιρός.

Δείτε τι λέει το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσαν. Μέχρι πότε θα κρατήσει η κακοκαιρία;

Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία στην Αττική

Οσον αφορά την Αττική, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην πρωτεύουσα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ μεγάλα ύψη νερού σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας για τις επόμενες 24 ώρες.

ΕΜΥ καιρός κακοκαιρία

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, κ. Κολυδά, αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής και στην πρωτεύουσα.

Έκτακτο δελτίο καιρού 22/6

«Για την Δευτέρα βλέπουμε ότι έχουμε πιθανότητες 93% για βροχή τουλάχιστον ύψους ενός χιλιοστού (1 mm με πορτοκαλί χρωματισμό στο διάγραμμα). Υπάρχει επίσης 68% πιθανότητα για βροχή έως 5 mm (με κόκκινη στήλη), συνέχεια με 38% για ύψος βροχής έως 10 mm (πράσινη στήλη) και τέλος πιθανότητα 12% για βροχή τουλάχιστον 20 mm (με μπλε χρώμα). Άρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι θα βρέξει και υπάρχει υπολογίσιμη πιθανότητα να έχουμε μεγάλα ύψη βροχής πάνω από π.χ. 10 mm για το σημείο του μετεωγράμματος που εξετάζουμε. Την τοπικότητα θα την εξετάσουν περαιτέρω οι μετεωρολόγοι μελετώντας άλλες παραμέτρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

Η κακοκαιρία άρχισε από χθες, με την βόρεια Ελλάδα να πλήττεται από σφοδρή βροχόπτωση, με τις Σέρρες να πλημμυρίζουν και στην Ξάνθη να πέφτει χαλάζι. Σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο έπεσαν μάλιστα 1.500 κεραυνοί. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρού η οποία θα κρατήσει ως και την Τρίτη, ενώ και την Τετάρτη αναμένονται βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Για σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Το δελτίο καιρού της ΕΜΥ για σήμερα 22/6

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε τι λέει το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσαν. Μέχρι πότε θα κρατήσει η κακοκαιρία;

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

καιρός 22/6

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.