Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρήνος - Πέθανε ο Χάρης Παπαθεοδώρου

Πένθος

Θρήνος - Πέθανε ο Χάρης Παπαθεοδώρου
Ενημέρωση 25.06.2020 14:25
Από Ελένη Ζουγανέλη

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε ο Χάρης Παπαθεοδώρου. Είναι Πατρινός ζωγράφος, αγιογράφος και γλύπτης, γιος του γνωστού ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Ο Χάρης Παπαθεοδώρου διδάχθηκε στο πλάι του πατέρα του και διακρίθηκε για την δημιουργία πορτραίτων, πινάκων, σκηνικών, ντεκόρ, καρναβαλικών κατασκευών, τοιχογραφιών και έργων γλυπτικής. Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στον Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, στην αδελφή του εκλιπόντος, Βάσω Φανού και σε όλους τους οικείους του.

Ο Χάρης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα, και ήταν γιος του γνωστού ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου. Από μικρή ηλικία φάνηκε η κλήση του στην ζωγραφική και πλάι στον πατέρα του ασχολήθηκε και διδασκόταν ταυτόχρονα σε διακοσμήσεις εκκλησιών, ζωγραφική, ντεκόρ καθώς και σε καρναβαλικές κατασκευές.

Το 1977 μαζί με τον πατέρα του αγιογράφησε ένα μεγάλο τμήμα του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Λονδίνου.

Κύρια ενασχόλησή του στην αρχή ήταν τα πορτραίτα, σκηνικά, ντεκόρ, καρναβαλικές κατασκευές καθώς και πίνακες ζωγραφικής σε Ιδιωτικές Γκαλερί της Αθήνας. Θρήνος επικρατεί και με το θάνατο του Αλέφαντου.

Πηγή: athensmagazine.gr

Θρήνος - Πέθανε ο Βασίλης Αντωνόπουλος

Θρήνος με την είδηση ότι πέθανε ο Βασίλης Αντωνόπουλος. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και χθες άφησε την τελευταία του πνοή, χάνοντας την μάχη με την επάρατη νόσο.

Θλίψη σκόρπισε στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής η είδηση του θανάτου του παιδιάτρου και υποψηφίου βουλευτή Βασίλη Αντωνόπουλου, σε ηλικία 68 ετών.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και χθες άφησε την τελευταία του πνοή, χάνοντας την μάχη με την επάρατη νόσο.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για πέντε χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος. Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου. Σε ότι έχει να κάνει με την ενασχόληση του με την αυτοδιοίκηση, τόσο το 2010 όσο και το 2014, επιχείρησε να κατέλθει στις εκλογές για τον δήμο Αγρινίου, τελικά όμως αποσύρθηκε.

Το 2010-2014 διατέλεσε αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ενώ εξελέγη πάλι πρώτος επιλαχών βουλευτής στις εκλογές του 2015 με το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο και με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το Ιούλιο του 2019, αναδείχθηκε και πάλι πρώτος επιλαχών βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής με 3.995 σταυρούς.

Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού, στην οποία διετέλεσε πρόεδρος το 2003.

Τον θρήνο σκόρπισε και η είδηση πως πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από τη σειρά «Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Δείτε εδώ ποιος είναι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου -από όπου κατάγεται- στη συνεδρίασή του της 24ης Ιουνίου 2020 εξέδωσε, με την 68/2020 απόφασή του, ομόφωνο ψήφισμα για τον θάνατο του Βασίλη Αντωνόπουλου, αυτοδιοικητικού, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της περιοχής, το οποίο έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Θέρμου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη μας Βασίλη Αντωνόπουλου, γιατρού, αυτοδιοικητικού, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα, και συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, (το ήθος, την εντιμότητα, την εργατικότητα, τον έμπρακτο ανθρωπισμό του και τη διάθεση άδολης προσφοράς σε όλα τα πεδία της πολυσχιδούς κοινωνικής του δράσης), την επιστημονική του κατάρτιση στον τομέα της επαγγελματικής του δραστηριοποίησης και την ανιδιοτελή υπηρέτηση του τόπου του μέσω της δραστηριοποίησής του στην αυτοδιοίκηση (Πρόεδρος Κοινότητας Μυρτιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου, Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας) και στην πολιτική, σε ένδειξη πένθους και προς απότιση της πρέπουσας και επιβαλλόμενης τιμής,

Αποφασίζουν ομόφωνα:

  • Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την εκδημία του στους οικείους του.
  • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελετή της εκφοράς του και να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να κατατεθεί στη μνήμη του ποσό 100 € στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος - Πέθανε αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός

Θρήνος - Πέθανε ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν

Share