Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Ζάκυνθο

Έσκασε τώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Ζάκυνθο

Νέο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφει η Ζάκυνθος, αφού βρέθηκε θετικός άνδρας που μπήκε στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ με υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ζακυνθινής καταγωγής είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Γερμανία στο νησί μας όπου και εμφάνισε συμπτώματα με αποτέλεσμα να προσέλθει προς εξέταση στο Νοσοκομείο.

κρούσμα κορωνοϊού στην Ζάκυνθο

Από τον άνδρα ελήφθη δείγμα τον οποίο στάλθηκε στο ινστιτούτο Παστέρ και βρέθηκε θετικό.Πλέον η Ζάκυνθος μετρά το 7ο θετικό κρούσμα κορονοϊού, έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα που δεν είχε κανένα. Κορωνοϊός: Θετικός ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μια μέρα προτού ανοίξει ο τουρισμός στο νησί.

πηγή: ermisnews.gr

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Βγήκε η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα. Δεκαπέντε λοιπόν είναι τα νέα, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.