Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης του Ολυμπιακού

Έχει υπογράψει με την ομάδα και ήταν έτοιμος να δοκιμαστεί

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης του Ολυμπιακού

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σερβία με τον κορωνοϊό,με την Ραντνίτσκι να ανακοινώνει πως ο Νίκολα Τσούμιτς, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του συλλόγου είναι θετικοί στον ιό

Ο κορωνοϊός σαρώνει στη Σερβία και το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα δεν μένει ανεπηρέαστο. Αρχικά βρέθηκαν θετικοί στον ιό πέντε ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα, στη συνέχεια τρεις της Σπαρτάκ Σουμπότιτσα, δύο της Παρτιζάν, ενώ εσχάτως η Ραντνίτσκι Νις με επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Sportski Zurnal» γνωστοποίησε πως ο Νίκολα Τσούμιτς, ο οποίος έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό και θα δοκιμαστεί από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και ο Στέφαν Μιχαίλοβιτς έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά την επιστολή του σερβικού συλλόγου τονίζεται:

Τσούμιτσ κορωνοϊός Ολυμπιακός

«Δύο ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα της Ραντνίτσκι έχουν προσβληθεί από τον Cοvid-19. Πρόκειται για τους Στέφαν Μιχαίλοβιτς και Νίκολα Τσούμιτς, όπως και το μέλος του τεχνικού επιτελείου, Νταβόρ Μπερμπέρ. Ακόμη εφτά ποδοσφαιριστές έχουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό».

Πηγή: protothema.gr

Δείτε εδώ τη μεγάλη ανατροπή στην άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος της Βραζιλίας

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο ίδιος εξετάστηκε για τον ιό αφού άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξής του στο CNN.

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορωνοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» την COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην τρωθεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν ότι ο πρόεδρος είχε συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

Ο Μπολσονάρου είπε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του και σε δημοσιογράφους χθες έξω από το προεδρικό μέγαρο ότι επέστρεφε από το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε τεστ.

«Δεν μπορώ να πλησιάσω πολύ», είπε ο πρόεδρος. «Επέστρεψα από το νοσοκομείο. Υποβλήθηκα σε εξέταση στον πνεύμονα. Ο πνεύμονας είναι καθαρός».

Οι υπηρεσίες του δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση στην οποία επίσης επιβεβαίωσαν ότι «η υγεία του είναι καλή».

Ο ακροδεξιός λαϊκιστής πολιτικός αψηφά συχνά τις ιατρικές συστάσεις και αρνείται να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του ακόμη και αφού θεωρητικά υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας με απόφαση δικαστή στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το CNN Brasil, ο Μπολσονάρου έχει αρχίσει να παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων — το ανθελονοσιακό υδροξυχλωροκίνη και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη — που προβάλει ως θεραπεία για την COVID-19, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της. Οι περισσότερες επίσημες δραστηριότητες του προέδρου που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα ακυρώθηκαν, κατά το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Πηγή: skai.gr