Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από την Κυβέρνηση μετά τα θετικά κρούσματα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από την Κυβέρνηση μετά τα θετικά κρούσματα

Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού από τις πύλες εισόδου της χώρας, έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε από το πρωί (06:00) της Τρίτης 14 Ιουλίου όσοι τουρίστες εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να φέρουν και να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr).

Αποφασίστηκε ότι:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6.00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Καμπανάκι κινδύνου από την Κίνα. Η νέα πνευμονία που «έσκασε» είναι πιο θανατηφόρα από τον κορωνοϊό. Δείτε αναλυτικά.

29 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δείτε εδώ κατά πόσο έχουν αυξηθεί σε σχέση με προχθές.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα , συγκεκριμένα στην Λάρισα

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.