Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 60 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δείτε εδώ ποιο σύνδρομο πυροδοτεί ο ιός.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα , συγκεκριμένα στην Λάρισα

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα από την Κυβέρνηση μετά τα θετικά κρούσματα

Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού από τις πύλες εισόδου της χώρας, έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε από το πρωί (06:00) της Τρίτης 14 Ιουλίου όσοι τουρίστες εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να φέρουν και να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr).

Αποφασίστηκε ότι:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6.00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Καμπανάκι κινδύνου από την Κίνα. Η νέα πνευμονία που «έσκασε» είναι πιο θανατηφόρα από τον κορωνοϊό. Δείτε αναλυτικά.