Τέλος τα πανηγύρια - Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης

Πότε ξεκινάνε ξανά;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τέλος τα πανηγύρια - Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης

Η απόφαση της κυβέρνησης για το τέλος στα πανηγύρια φαίνεται πως είναι οριστική. Οι τοπικές εκδηλώσεις θα σταματήσουν προσωρινά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η νέα εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας, αποφασίστηκε να υπάρξει εισήγηση στην κυβέρνηση να σταματήσουν οι τοπικές εκδηλώσεις αλλά και να αυξηθούν οι έλεγχοι ειδικά στα σημεία εισόδου της χώρας.

Δείτε και τα κρούσματα που σημειώθηκαν χθες στη χώρα μας.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

Τέλος τα πανηγύρια

Με τα πανηγύρια να φτάνουν στο τέλος, σημειώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΑΠΘ

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια της Ιατρικής του ΑΠΘ. Η νεαρή κοπέλα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωση βρίσκεται στο 3ο έτος των σπουδών της και έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η φοιτήτρια Ιατρικής δεν έχει συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το συμβάν επιβεβαίωσε στην τοπική ιστοσελίδα voria.gr και ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής. Αστέριος Καραγιάννης.

Όπως εξήγησε η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από πού κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως» δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Πηγή: iefimerida.gr