Κορωνοϊός: Δείτε το νέο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

Το τελευταίο 24ωρο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δείτε το νέο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

Είκοσι τέσσερα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4007, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκατρείς συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (7.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μόλις εχθές ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα και δυο κρούσματα από ένα νέο ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια! Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες

Κορωνοϊός: "Τσουχτερά" πρόστιμα για όσους δεν φοράνε μάσκες

Πολύ τσουχτερά πρόκειται να είναι τα πρόστιμα για όσους δεν φοράνε μάσκα προσώπου στους χώρους που έχει γίνει υποχρεωτική, προκειμένου να αποφευχθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας για δεύτερη φορά.

Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες προς τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να φορούν προστατευτική μάσκα, έπειτα από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή, 17 Ιουλίου.

Μάλιστα, έξω από κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδική σήμανση προς τους καταναλωτές ότι απαιτείται η χρήση μάσκας για να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τα ψώνια τους, διαφορετικά - εάν εντοπιστούν από κλιμάκια ελέγχου - θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετική με αυτή την απόφαση.

Πρόστιμα για μάσκες

Η ανησυχία των ειδικών ήταν έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, οι λοιμωξιολόγοι πιέζαν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και όχι μόνο. «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι μέσα και στους ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός», ανέφερε στο OPEN TV ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πηγή: ethnos.gr