Κρήτη: Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου 64χρονη με κορωνοϊό

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Ρόδο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κρήτη: Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου 64χρονη με κορωνοϊό

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Τερζάκης, η 64χρονη με κορωνοϊό μεταφέρθηκε στις 3 τα ξημερώματα διασωληνωμένη και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, στην κλινική covid του Βενιζελείου, νοσηλεύεται και ο 44χρονος από τη Ρουμανία ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, ανέφερε ο κ. Τερζάκης και συμπλήρωσε πως ο 44χρονος υπεβλήθη χθες και σε νέο τεστ το οποίο έδειξε ότι παραμένει θετικός στον κορωνοϊό.

κορωνοϊός Κρήτη

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ο 57χρονος Ηρακλειώτης που νόησε από τον ιό καθώς τις προηγούμενες ώρες η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση. Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο 57χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και είναι το μοναδικό περιστατικό κορωνοϊού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Πριν από λίγο, επίσης, έσκασαν δυο κρούσματα στην Λάρισα!

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 11.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 11, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4012 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 195 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (83.3% άνδρες). Δείτε εδώ τις εξελίξεις με το εμβόλιο.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4012 κρουσμάτων, 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).