Συναγερμός στην Καβάλα - Και τρίτο κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός στην Καβάλα - Και τρίτο κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου

Και στην περιοχή της Καβάλας εντοπίστηκε κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου, έπειτα από τα δύο πρώτα περιστατικά που καταγράφηκαν στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός στην περιοχή. Πρόκειται για έναν άντρα κάτω των πενήντα ετών από την περιοχή της Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με υψηλό πυρετό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, στον ασθενή έγινε αρχικά τεστ για κορονοϊό που βγήκε αρνητικό και όταν ο πυρετός επέμενε τότε του έγινε και το σχετικό τεστ για τον ιό του δυτικού Νείλου. Ο ασθενής έχει ήδη πάρει εξιτήριο, αφού με τη χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων έπεσε ο πυρετός και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου ακολουθεί τη φαρμακευτική θεραπεία που του έχει δοθεί.

Δείτε εδώ και τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τα άλλα δυο κρούσματα είχαν εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη και για τον λόγο αυτόν η περιοχή έχει τεθεί σε αιμοδοτική καραντίνα. Επρόκειτο για δυο ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά, καθώς αφορούσαν ασθενείς οι οποίοι εκδήλωσαν συμπτώματα και στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη από τη διεύθυνση αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης τους ζητήθηκε να απευθυνθούν στους εθελοντές αιμοδότες που διαμένουν στον δήμο Τοπείρου και να τους ενημερώσουν να μην αιμοδοτούν, «διότι όλος ο δήμος είναι σε αιμοδοτική καραντίνα από συνολικά δύο κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου».

Πηγή: ethnos.gr

O Μελ Γκίμπσον είχε κορωνοϊό αλλά του έδωσαν αυτό το φάρμακο στο νοσοκομείο και μετά ήταν αρνητικός

Στην αποκάλυψη ότι ο διάσημος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον νόσησε με κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο προχώρησε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του 64χρονου ηθοποιού, ο Γκίμπσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς κόλλησε τον ιό ο Αυστραλός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον Γκίμπσον χορηγήθηκε Remdesivir στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε για επτά ημέρες.

Έκτοτε, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, ο 64χρονος ηθοποιός έχει υποβληθεί αρκετές φορές σε τεστ για κορωνοϊό τα οποία όλα βγήκαν αρνητικά.

Σοκαριστικές είναι και η λεπτομέρειες που ανέφερε ο Τομ Χανκς για την περίοδο που νόσησε από κορωνοϊό.

Τι είναι η Remdesivir

Μελ Γκίμπσον κορωνοϊός

Η ρεμδεσιβίρη (remdesivir) αναστέλλει τις ιογενείς RNA πολυμεράσες και έχει ευρεία ενεργότητα έναντι ευρέως φάσματος των μελών των φιλοϊών (EBOV, MARV), των κορωνοϊών (SARS-CoV, MERS-CoV) και των παραμυξοϊών (RSV, NiV, Hendra).

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων