Πέθανε ο γνωστός κιθαρίστας Πίτερ Γκριν

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Πέθανε ο γνωστός κιθαρίστας Πίτερ Γκριν

Βαθιά θλίψη κάλυψε τις καρδιές του καλλιτεχνικού κόσμου, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος του γνωστού κιθαρίστα Πίτερ Γκριν. Ο κιθαρίστας πέθανε σήμερα, σε ηλικία 73, και την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος της οικογένειάς του με τεράστια λύπη.

Το δικηγορικό γραφείο Swan Turton ανακοίνωσε ότι ο Πίτερ Γκριν έφυγε «αυτό το Σαββατοκύριακο ήσυχα στον ύπνο του».

Βιρτουόζος της κιθάρας του μπλουζ και του ροκ, είχε ιδρύσει το Fleetwood Mac μαζί με τον ντράμερ Μικ Φλίτγουντ στο Λονδίνο το 1967. Το ταλέντο του και το ιδιαίτερα ρευστό του ύφος, είχαν εντυπωσιάσει τον B.B. King. Οι Fleetwood Mac είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Πέθανε Πιτερ Γκριν

Πίτερ Γκριν θάνατος

Ο Γκριν είχε συνθέσει τραγούδια όπως το «Albatross» και το «Oh Well», που διαμόρφωσαν το στιλ του συγκροτήματος και το έκαναν διάσημο παγκοσμίως. Επίσης, είχε συνθέσει το «Black Magic Woman», το οποίο απαθανάτισε στη συνέχεια ο Κάρλος Σαντάνα το 1970.

Την ίδια χρονιά, λόγω ψυχικών προβλημάτων και εθισμού, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συγκρότημα και τη μουσική για κάποιο χρονικό διάστημα.


Ο Πίτερ Γκριν ήταν ένα από τα οκτώ μέλη του συγκροτήματος που εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 1998.

Ο τραγουδιστής Κατ Στίβενς απέτισε φόρο τιμής στον Πίτερ Γκριν στο Twitter χαρακτηρίζοντάς τον «αφανή ήρωα» και χαιρετίζοντας «τη μουσική του τιμιότητα και εφευρετικότητα».

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Πέθανε δυστυχώς και ο Δημήτρης Ρίζος

Θρήνος για τον Πρίγκιπα Κάρολο

Στον θρήνο έχει βυθιστεί ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος έχασε έναν πολύ στενό του φίλο, τον Έλληνα εφοπλιστή Παναγιώτη Λαιμό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 88 του.

Ο εφοπλιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, η κηδεία του έγινε την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, και τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο Παναγιώτης Λαιμός καταγόταν από τις Οινούσσες και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του έζησε στο Λονδίνο.

Πέρα από τον Παναγιώτη Λαιμό βέβαια, πέθανε και ο Σόλων Λέκκας.

Υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και εστεμμένων γαλαζοαίματων. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λαιμός και η σύζυγός του, Χρυσάνθη, ήταν εκ των ελάχιστων Ελλήνων που ήταν καλεσμένοι στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Πέθανε ο Παναγιώτης Λαιμός

Πηγή: ethnos.gr