Κορωνοϊός: 202 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 202 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας άντρας 57 ετών κατέληξε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου από κορωνοϊό. Ο άντρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 14 Απριλίου, προερχόμενος από το Σισμανόγλειο. Ετσι τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τα 202.

Από εκεί και πέρα παραμένει η ανησυχία στην Ελλάδα για τον κοροναϊό. Μπορεί η κατάσταση να δείχνει ελεγχόμενη, πλην όμως, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν επιτρέπει εφησυχασμούς από τους ειδικούς μα περισσότερο από τους πολίτες.

Ήδη την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα υπήρξαν 193 κρούσματα. Οι αριθμός των θανάτων από κοροναϊό παραμένει στους 201. Οι 66 (32,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Σαββάτου, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 31.

Τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.166 εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Τα 1.166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι δύο (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δείτε εδώ τις εξελίξεις με το εμβόλιο.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 66 (32.8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • 8 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 9 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 4 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.