Κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό τρεις Γερμανοί τουρίστες στο Μεσολόγγι

Παραθέριζαν με ιστιοφόρο

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό τρεις Γερμανοί τουρίστες στο Μεσολόγγι

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις Γερμανοί τουρίστες που παραθέριζαν με ιστιοφόρο στην περιοχή της Ναυπάκτου. Τα απαραίτητα μέτρα έλαβαν για τον περιορισμό της διασποράς οι τοπικές αρχές.

Στο ξενοδοχείο του Μεσολογγίου που έχει οριστεί για φιλοξενία ατόμων που είναι θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας τρία άτομα υπήκοοι Γερμανίας.

Οι συγκεκριμένοι τουρίστες παραθέριζαν με ιστιοφόρο στην Ναύπακτο και ύστερα από έλεγχο, βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Ναυπακτος

Και οι τρεις θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες και θα εξετάζονται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στην χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 35.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δείτε εδώ τις εξελίξεις με το εμβόλιο.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.