Βρέθηκε η 13χρονη στη Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βρέθηκε η 13χρονη στη Θεσσαλονίκη

Το θρίλερ που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη με την εξαφάνιση της 13χρονης, φαίνεται πως είχε αίσιο τέλος αφού το κορίτσι βρέθηκε και έχει κοντά του ανθρώπους που μπορούν να το βοηθήσουν.

Η 13χρονη είναι καλά στην υγεία της, όπως γνωστοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, το κορίτσι μετέβη χθες αργά το βράδυ σε χώρο φιλοξενίας ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας βοήθεια, δηλώνοντας πως υφίσταται κακοποίηση.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η ανήλικη οδηγήθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν ενημέρωσης του Εισαγγελέα μεταφέρθηκε σε ασφαλές περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Υεμέν Ε. για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί» τονίζει ο Οργανισμός.

Εξελίξεις με την υπόθεση της Μαντλίν - Τι εξετάζει η αστυνομία

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της εξαφάνισης της άτυχης Μαντλίν. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και πλέον εξετάζει προσεκτικά ένα σημείο το οποίο θα μπορούσε να σχετίζεται με κάποιον τρόπο με τη μικρή.

Ανασκαφή σε χωράφι κοντά στο Ανόβερο έκανε η γερμανική αστυνομία, αναζητώντας στοιχεία για υπόθεση που, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, συνδέεται με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακ Καν.

Το χωράφι αυτό, στο προάστιο Ζέελτσε του Ανόβερου, απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη Μπράουνσβαϊχ, όπου κατοικούσε ο Κρίστιαν Μπ., ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Μαντλίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, πριν από 13 χρόνια.

Εξαφάνιση Μαντλίν

Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊχ, η Τζούλια Μέγιερ, επιβεβαίωσε ότι η έρευνα συνδέεται με την υπόθεση της Μαντλίν. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εξαφάνιση της Μαντλίν από το δωμάτιο όπου κοιμόταν, ενώ έκανε διακοπές στο Αλγκάρβε με την οικογένειά της, πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έχουν στοιχεία που συνδέουν τον Κρίστιαν Μπ. -έναν άνδρα που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο παρελθόν- με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας, στις 3 Μαΐου 2007.

Όπως ορίζει η γερμανική νομοθεσία, η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το επώνυμο του υπόπτου και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να το γράφουν, όμως έχει διαρρεύσει σε ορισμένα βρετανικά MME. Ο Κρίστιαν Μπ. εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλο αδίκημα που σχετίζεται με ναρκωτικά. Οι εισαγγελείς ερευνούν αν ευθύνεται και για την εξαφάνιση τουλάχιστον ενός δεύτερου μικρού παιδιού στη Γερμανία.

Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις που είχαμε για την υπόθεση της μικρής ήταν μερικές αποκαλύψεις από την γερμανική αστυνομία. Δείτε εδώ λεπτομέρειες.

Πηγή: iefimerida.gr