Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρήνος! Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Απέραντη θλίψη

Θρήνος! Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Ενημέρωση 31.07.2020 15:07
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο της πολιτικής, με την είδηση πως ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ πέθανε σε ηλικία 76 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας την θλίψη στους ανθρώπους του.

Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ήταν σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας και είχε διατελέσει υπουργός. Η μητέρα του Αντιγόνη ήταν κόρη του βουλευτή Πειραιώς Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Δίδαξε το 1969 στην έδρα του Διοικητικού Δικαίου στην Π.Α.Σ.Π.Ε. (ήδη Πάντειο Πανεπιστήμιο) και είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες σχετικά με το Δίκαιο του Περιβάλλοντος. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εισήλθε έπειτα από διαγωνισμό το έτος 1970. Προήχθη σε πάρεδρο το 1977, σε σύμβουλο Επικρατείας το έτος 1989 και σε αντιπρόεδρο το 2004.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος θάνατος

Το έτος 2005 προήχθη σε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Από την θέση του προέδρου του ΣτΕ απεχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου, που είναι η τετραετία. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου, του Μισθοδικείου και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας.

Την περίοδο 2004 - 2005 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Το 2006 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Γενικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και το έτος 2009 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μιχ. Στασινόπουλου και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών, ενώ διετέλεσε και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων νομικών Ενώσεων και Ιδρυμάτων. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων είναι εκείνη για την αναθεώρηση και συμπλήρωση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτή και αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων Κέλλυ (Καλλιόπη) Μπουρδάρα.

Βαρύ πένθος έχει ξεσπάσει και στο ΚΚΕ. Δείτε εδώ ποιο μέλος του κόμματος πέθανε.

Πηγή: iefimerida.gr

Θρήνος: Πέθανε γνωστός τραγουδιστής

Ο άτυχος τραγουδιστής που πέθανε είναι ο Malik Abdul Baset.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή τα αίτια του θανάτου του δεν μας έχουν γίνει γνωστά, ενώ το τραγικό του τέλος επιβεβαίωσε ο ξάδερφο του Malik και η μπάντα στην οποία ήταν μέλος έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του αδικοχαμένου τραγουδιστή ανήρτησε το εξής:

«Με βαριές καρδιές και δάκρυα μάτια σας ενημερώνουμε με λύπη για το θάνατο του αγαπημένου μας αδερφού και μέλους των Roots, Malik Abdul Baset. Μπορείτε να τον θυμάστε για την αφοσίωσή του στο Ισλάμ και ως έναν από τους καλύτερους ράπερ όλων των εποχών»

πέθανε Μαλικ Αναρτηση

Ο Μalik B υπήρξε ιδρυτικό μέλλος του συγκροτήματος, The Roots και συμμετείχε στα πρώτα τέσσερα άλμπουμ του: τα Organix (1993), Do You Want More?!!!??! (1994), Illadelph Halflife (1996) και Things Fall Apart (1999). Το 1999 αποχώρησε από τη μπάντα και ακολούθησε σόλο καριέρα.

πέθανε Μαλικ

"Κόπηκε το νήμα της ζωής" γνωστού Έλληνα ηθοποιού

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νεκρός 44χρονος παίκτης ριάλιτι!

Πέθανε γνωστή ηθοποιός από την ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος"!

Share