Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Οριστικό - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο εξωτερικό των πλοίων

Μόλις το ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Οριστικό - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο εξωτερικό των πλοίων
Ενημέρωση 03.08.2020 12:46
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Πλέον, είναι οριστική η απόφαση για τη χρήση μάσκας και στον εξωτερικό χώρο των πλοίων, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης

  • Αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους πλοίων έως τις 18 Αυγούστου
  • Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα κρούσματα κορονοϊού από τον τουρισμό.
  • Μεγαλύτερος εχθρός ο εφησυχασμός στο εσωτερικό.
  • Απειλή, οι χερσαίες πύλες εισόδου και ο συγχρωτισμός για διασκέδαση και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Το μέτρο της απαγόρευσης ορθίων στα μπαρ συνδυάστηκε με την επέκταση της στήριξης εργαζομένων σε αναστολή, γιατί η κυβέρνηση νοιάζεται για τους εργαζόμενους

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Πιθανότητες για νωρίτερο κλείσιμο στα μπαρ

Σε μία συζήτηση αναφορικά με τα νέα μέτρα και την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να αποφασιστεί να κλείνουν νωρίτερα τα μπαρ, ενώ μίλησε και για την κατάσταση και το μέλλον της χώρας, εν γένει.

Όλα όσα ειπώθηκαν περί κορωνοϊού και οι πιθανότητες για νωρίτερο κλείσιμο στα μπαρ

Αναλυτικά, "Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα. Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό λοκντάουν μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο… δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις" ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

"Η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση"είπε.

κορωνοιος μπαρ

"Κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθήμενους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου".

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή» σχολίασε.

"Ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ COVID διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνηση γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης" τόνισε και διαβεβαίωσε πάντως ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες.

κορωνοιος μπαρ νεα μετρα

"Στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης" υπογράμμισε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι όρθιοι στα μπαρ - Τι θα ισχύσει σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια;

Κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

Share