Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο και στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση

Κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο και στην Αλεξανδρούπολη
Ενημέρωση 03.08.2020 14:48
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες νέος συναγερμός σήμανε με κρούσμα κορωνοϊού σε γυναίκα που είχε παρευρεθεί σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, evros-news.gr, η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά μένει σε άλλη περιοχή της χώρας και ήρθε για να παραστεί στον γάμο των φίλων της.

Μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, την Κυριακή η κοπέλα πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά.

Ενημέρωσε κάποιους φίλους της και τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, πάνω από 20 άτομα πήγαν επίσης στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα.

Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή, ενώ λόγω της αδιαθεσίας της δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε.

Δείτε τι είπε ο Νίκος Σύψας για την επιστροφή στο 13033

Πηγή: ethnos.gr

Κορωνοϊός: Πιθανότητες για νωρίτερο κλείσιμο στα μπαρ

Σε μία συζήτηση αναφορικά με τα νέα μέτρα και την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να αποφασιστεί να κλείνουν νωρίτερα τα μπαρ, ενώ μίλησε και για την κατάσταση και το μέλλον της χώρας, εν γένει.

Όλα όσα ειπώθηκαν περί κορωνοϊού και οι πιθανότητες για νωρίτερο κλείσιμο στα μπαρ

Αναλυτικά, "Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα. Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό λοκντάουν μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο… δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις" ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

"Η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση"είπε.

κορωνοιος μπαρ

"Κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθήμενους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου".

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή» σχολίασε.

"Ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ COVID διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνηση γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης" τόνισε και διαβεβαίωσε πάντως ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες.

κορωνοιος μπαρ νεα μετρα

"Στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης" υπογράμμισε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι όρθιοι στα μπαρ - Τι θα ισχύσει σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια;

Κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

Share