Νεκρός ο Γιώργος Παλαιάκης

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Νεκρός ο Γιώργος Παλαιάκης

Θρήνος για το χαμό του Γιώργου Παλαιάκη που κατέληξε σήμερα Τρίτη. Μεγάλος ο χαμός του Κρητικού ήρωα.

Πιο αναλυτικά, πέθανε σήμερα σε ηλικία 103 ετών ο Κρητικός ήρωας,τελευταίος επιζών πολεμιστής του Αλβανικού μετώπου και της Μάχης της Κρήτης, Γιώργος Παλαιάκης και η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 6μμ στο χωριό του την Ροδιά του Δήμου Μαλεβιζίου. Ενώ λίγο νωρίτερα, θλίψη είχε σκορπίσει στο δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου γνωστού παρουσιαστή ειδήσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretapost.gr, ο Γιώργος Παλαιάκης υπερασπιζόμενος την Πατρίδα τραυματίστηκε σοβαρά και σώθηκε από θαύμα,ενώ για την προσφορά του τιμήθηκε απο την Ελληνική Δημοκρατία,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,αλλά και τον Δήμο Μαλεβιζίου που πριν λίγα χρόνια του απένειμε το τίτλο τιμής του τελευταίου εν ζωή ήρωα του Αλβανικού Μετώπου και της Μάχης της Κρήτης

παλαιακης νεκρος

Ο αείμνηστος Γιώργος Παλαιάκης κάθε χρόνο εκπλήρωνε πιστά το τάμα του και συμμετείχε καταθέτοντας στεφάνι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην ηρωική επέτειο της Μάχη της Κρήτης.

Δικαίως σε κάθε επέτειο στο μνημείο-ηρώο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Παλαιάκης ως τελευταίος επιζών μαχητής και τραυματίας πολέμου συγκέντρωνε το θερμό χειροκρότημα των εκπροσώπων της Περιφέρειας,της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αρχών, φορέων, των πολιτών που όλοι και τώρα στο ύστατο χαίρε, αποχαιρετούν με συγκίνηση τον Κρητικό ήρωα και ιδιαίτερα η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί του στην Ροδιά.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σε τροχαίο πέθανε ο αδερφός πασίγνωστου τραγουδιστή

Θρήνος! Πέθανε η Φανουρία Δακορώνια

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως πέθανε το Σάββατο 1η Αυγούστου η αρχαιολόγος και επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Φανουρία Δακορώνια. Η καταγωγή της ήταν από τη Σαντορίνη.

Τη δεκαετία του 1970, η Φανουρία Δακορώνια κατάφερε να ταράξει με την παρουσία της τα λιμνάζοντα νερά της αρχαιολογικής έρευνας στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία και μέσα σε μια εικοσαετία να αναδείξει μια περιοχή άγνωστη μέχρι τότε αρχαιολογικά στη διεθνή βιβλιογραφία.

Συνέγραψε πληθώρα επιστημονικών άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και έδωσε διαλέξεις αρχαιολογικού περιεχομένου σε πολλά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Στο πολυσχιδές και πλούσιο έργο της συγκαταλέγεται η ίδρυση και η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας και της Αρχαιολογικής Συλλογής Αταλάντης.

Φανουρία Δακορώνια θάνατος

Θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση, πως ο αδερφός ενός γνωστού τραγουδιστή πέθανε σε τροχαίο.

Πηγή: athensmagazine.gr