Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τοπικό lockdown στον Πόρο

Συναγερμός στο νησί

Τοπικό lockdown στον Πόρο
Ενημέρωση 07.08.2020 12:07
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ στον Πόρο, και συγκεκριμένα τοπικό lockdown, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους άνω των 9 ατόμων ενώ όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 11 το βράδυ. Παράλληλα, η χρήση μάσκας είναι παντού υποχρεωτική.

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, μετά τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί, ενώ δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται αύριο το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00

Πηγή: skai.gr

Συναγερμός στη Μύκονο ύστερα από τα επτά κρούσματα κορωνοϊού στο μαγαζί της εστίασης Alemagou

Συναγερμό σήμανε το Nησί των Aνέμων, Μύκονος, ύστερα από την εμφάνιση 7 κρουσμάτων κορωνοϊού στο πασίγνωστο μαγαζί εστίασης, Alemagou.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έπειτα από αίτημα του δημάρχου Κωνσταντίνου Κούκα, προκειμένου να προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό εργάζονται στην υποδοχή και το σέρβις. Σημειώνεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο beach bar ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών, ενώ περίπου 80 άτομα έχουν τεθεί σε περιορισμό.

Alemagkoy κορωνοιοσ

153 νέα κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκαν στην Ελλάδα! Μεγάλη η ανησυχία όλων των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ηλεία: 3 στελέχη του ΕΟΔΥ διεγνώσθησαν με κορωνοϊό σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Share