Χαλασμός στον Λαγκαδά από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χαλασμός στον Λαγκαδά από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει κανονικό χαλασμό στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η περιοχή, κατόπιν εντολής της πολιτικής προστασίας, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες που «έπνιξαν» το νησί.

Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαδκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες - δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση καιρού για σήμερα.

Κακοκαιρία πλημμύρες

Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

Πηγή: protothema.gr

Η σημερινή προειδοποίηση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και η κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει ζημιές. Η "Θάλεια" φαίνεται να έρχεται πάρα πολύ σύντομα στην Αττική.

Ειδικότερα, ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το νομό Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων κυρίως στη περιοχή του Λαγκαδά.

κακοκαιρια θαλεια αθηνα

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά την τρίτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια» τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την κατανομή του ολικού υετού, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη, στην Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Χτυπάει καμπανάκι για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου - Προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους