Εύβοια: Στους 5 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύβοια: Στους 5 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για πέμπτο νεκρό από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια».

Άλλοι τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος οκτώ μηνών, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πολιτικά, ενώ μετά τις 13:00 επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος ενός ακόμη ανθρώπου.

Λίγο μετά τις 14:30 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωσή του τόνισε πως μέχρι στιγμής ο απολογισμός της τραγωδίας είναι πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι. Δείτε ωστόσο αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού. Πότε φτιάχνει;

Εύβοια: Νεκρό βρέφος από την κακοκαιρία

Σοκ προκαλεί η είδηση πως από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια υπάρχει και ένα νεκρό βρέφος οχτώ μηνών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά που μίλησε στον ΣΚΑΙ. Τα θύματα έχουν φτάσει τα 3.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή. Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών. Δείτε τι λένε οι πληροφορίες για τους δυο πρώτους νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος Ντίνα Τσουκαλά στην ΕΡΤ το μωράκι βρισκόταν με την οικογένειά του στην Εύβοια για διακοπές και διέμεναν σε σπίτι που πλημμύρισε. Οπως είπε χαρακτηριστικά, η νεροποντή τους έπιασε όλους στον ύπνο και οι άνθρωποι σηκώθηκαν έντρομοι μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι κι έψαχναν μάταια να βρουν το μωρό. Οταν το βρήκαν ήταν ήδη αργά…

Πηγή: eleftherostypos.gr