Κορωνοϊός: Ανασφάλεια και άγχος προκαλούν τα 82 κρούσματα στην Αττική

Αλμάτωδης η αύξηση

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ανασφάλεια και άγχος προκαλούν τα 82 κρούσματα στην Αττική

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, ανασφάλεια και άγχος στην κυβέρνηση, όπως και στους πολίτες εν γένει. Τα 82 κρούσματα στην Αττική πυροδοτούν την κρούση του κώδωνα ασφαλείας.

Ειδικότερα, το δεύτερο υψηλότερο νούμερο κρουσμάτων κορωνοϊού είχε χθες η χώρα, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία.

Ανασφάλεια και άγχος προκαλούν τα 82 κρούσματα στην Αττική

Αν και τον περασμένο Μάρτιο πολλοί θεωρούσαν πως λόγω του καιρού, ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την χώρα, στα μέσα Αυγούστου τα κρούσματα έχουν φτάσει σε ύψη που δεν είχαμε δει στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Χθες, ανακοινώθηκαν 196 κρούσματα, από τα οποία τα 82 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δέκα από αυτά συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

κορωνοΙός Αττική

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά ανθρώπους κάτω των 40 ετών, κάτι που έχει ρίξει και τον μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που νοσούν. Αρκετά κρούσματα μάλιστα εντοπίστηκαν από ταξιδιώτες που πήγαν στα ελληνικά νησιά για διακοπές και επέστρεψαν ήδη στα αστικά κέντρα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

196 κρούσματα σημειώθηκαν εχθές στη χώρα μας και η έκβαση της υπόθεσης ανησυχεί

Βλάντιμιρ Πούτιν: Εγκρίθηκε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Σε εξαιρετικά ευχάριστες και ελπιδοφόρες δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η έκτακτη είδηση θέλει τον Πούτιν να ενέκρινε ήδη το εμβόλιο.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμί Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ ανέφερε επίσης πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον Πούτιν μετά τον εμβολιασμό η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό αλλά μετά δεν διήρκεσε πολύ.

Περισσότερες πληροφορίες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ενέκρινε ο Πούτιν

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το «πράσινο φως» από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, αποκάλυψε ο Πούτιν.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Πούτιν Κορωνοϊός Εμβόλιο

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Άλλος ένας θάνατος σημειώθηκε στη χώρα μας από τον φονικό ιό.