Κορωνοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 27χρονη γιατρός

Ευχάριστη είδηση

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 27χρονη γιατρός

Ευχάριστα δείχνουν να είναι τα νέα αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας της 27χρονης γιατρού που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η υγεία της 27 φαίνεται να βελτιώθηκε κάτι που οδήγησε στην έξοδό της από τη ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα, αποσωληνώθηκε η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός, η οποίας νοσεί από κορωνοϊό και χθες κρίθηκε σκόπιμο να διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της 27χρονης γιατρού που Βγήκε από τη ΜΕΘ

Όπως ανέφερε στο Open TV ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος «η κοπέλα, η συνάδελφος αποσωληνώθηκε το πρωί».

Πλέον οι θεράποντες γιατροί, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας της 27χρονης.

Να σημειωθεί ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Απομονώθηκε σπίτι της, αλλά η κατάστασή της χειροτέρευσε και χρειάστηκε η διασωλήνωση. Να σημειωθεί ότι η 27χρονη γιατρός που νόσησε από κορωνοϊό ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

27χρονη μεθ κορωνοιος

Εκτός από την 27χρονη με κορωνοϊό νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της 27χρονης που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.

Εντωμεταξύ, στο νοσοκομείο της Λάρισας βρίσκεται διασωληνωμένος ακόμη ένας γιατρός, ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί από το νοσοκομείο του Βόλου και έχει υποκείμενο νόσημα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Άμεσα νέα μέτρα ύστερα από τα 262 κρούσματα της Τετάρτης

Κορωνοϊός: 262 κρούσματα στην χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 262, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 216.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.