Κορωνοϊός: Θετικοί 2 εργαζόμενοι σε beach bar στη Χαλκιδική

Συναγερμός στην περιοχή!

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικοί 2 εργαζόμενοι σε beach bar στη Χαλκιδική

Η χώρα μας έχει ξεκινήσει να μετράει κρούσματα κατά έναν τρόπο ολίγον τινά πυρετώδη, καθώς κάθε ημέρα εκδηλώνονται κι άλλα κρούσματα κορωνοϊού. Εχθές ανιχνεύτηκαν άλλα δύο κρούσματα του ιου, δύο εργαζόμενοι σε beach bar στη Χαλκιδική. Το γεγονός αυτό ανησυχεί εντόνως διότι τα εν λόγω άτομα έρχονται σε καθημερινή επαφή με αρκετούς πελάτες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν μια υπεύθυνη ταμείου και ένας dj, οι οποίοι εργάζονται σε δημοφιλές μπαρ της Χαλκιδικής, στο πρώτο πόδι.

Κορωνοϊός Χαλκιδική

Η κατάσταση υγείας των 2 εργαζόμενων με κορωνοϊό σε beach bar στη Χαλκιδική

Οι δύο υπάλληλοι εμφάνισαν συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε τεστ, τα οποί έδειξαν πως είναι θετικοί. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν έχει υποβληθεί σε έλεγχο και το υπόλοιπο προσωπικό, ούτε και αν οι ιδιοκτήτες έχουν πρόθεση να κλείσουν το μπαρ προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Η Χαλκιδική, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό το καλοκαίρι, έχει εμφανίσει κι άλλα κρούσματα από μπαρ και μπιτς μπαρ, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 36χρονου, που φέρεται να κόλλησε μία υπάλληλο οίκου ευγηρίας στην Θεσσαλονίκη, το οποίο και έχει μπει σε καραντίνα.

"Δεν αποκλείεται το lockdown στην Αθήνα". Δήλωσε Έλληνας καθηγητής

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: 204 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 262, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 221.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ θυμίζουμε πως σήμερα ένας λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αθήνα.