Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 254, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 223.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

  • Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου.
    Κρήτη Μακεδονία, Κρήτη, Αττική, Μυκονος, Πάρος, Σαντορίνης.
  • Εφαρμογή πακέτου μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6 έως 24 Αυγούστου.
  • Παράταση έως τις 24 το πακέτο μέτρων στον Πόρο με την αλλαγή όμως της ώρας που θα κλείνουν τα καταστήματα από τις 11, στις 12 το βράδυ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  • Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένο κινδύνου που εργάζονται στο Δημόσιο, έως τις 31 Αυγούστου θα εργάζονται με τηλεργασία.
  • Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα, σε όσους επιστρέφουν από ταξίδι σε επιβαρυμένη περιοχή