Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε στην εκκλησία φορώντας μάσκα!

Μαζί με την οικογένειά του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε στην εκκλησία φορώντας μάσκα!
Ενημέρωση 15.08.2020 14:39
Από Χριστιάνα Μπράμο

Σήμερα γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας. Την εκκλησία επισκέφτηκε λοιπόν και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του, ενώ δεν παρέλειψε να φορέσει μάσκα, όπως πολύ θερμά συστήνει όλο αυτόν τον καιρό και ειδικά τώρα πλέον που η μάσκα είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Αναλυτικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στα Χανιά για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου τηρώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό κατά την παραμονή του στην εκκλησία. Δίπλα του στάθηκε η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο γιός τους.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της λειτουργίας, έστειλε το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ενωμένοι παρά τη φυσική απόσταση και πρέπει με πειθαρχία και σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με μάσκα στην εκκλησία

Κυριάκος Μητσοτάκης εκκλησία μάσκα
Κυριάκος Μητσοτάκης μάσκα οικογένεια

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Διαβάστε εδώ το πρόσφατο διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν γνωρίζουμε ακόμα για πόσο θα ζούμε μαζί με τον κορωνοϊό"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου με ένα διάγγελμά του. Ήταν εξαιρετικά αναλυτικός και μίλησε για όλα όσα απασχολούν τη χώρα μας σχετικά με τον κορωνοϊό. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι δε γνωρίζουμε ακόμα για πόσο θα ζούμε μαζί με τον ιό και παρότρυνε τους Έλληνες να δείξουν φιλότιμο. Αναλυτικά παρακάτω όλα όσα είπε στο διάγγελμά του.

“Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην χαλάρωση”

"Και σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη για αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Είχαμε δηλώσει με πολύ καθαρό τρόπο στις ανακοινώσεις που έγιναν στα τέλη Απριλίου από εμένα και από τα μέλη της κυβέρνησης και από όλους τους αρμόδιους και από τον Νίκο και από τον Σωτήρη ότι το σχέδιο της επόμενης μέρας δεν είναι ένα σχέδιο εξόδου από την υγειονομική και την οικονομική κρίση, ούτε είναι ένα απλό σχέδιο επιστροφής σε κάποια κανονικότητα.

Κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε μέχρι το Φεβρουάριο και έως ότου η επιστημονική κοινότητα ανακαλύψει το πολυπόθητο εμβόλιο, αλλά και τα απαραίτητα θεραπευτικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει. Για αυτό και κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται", υπογράμμισε.

Μητσοτακης διαγγελμα

"Ξέρουμε ότι η επιστήμη κάνει πολύ γρήγορα βήματα προόδου, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα για πόσο καιρό, για πόσους μήνες θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μαζί με τον ιό", είπε.

"Το σχέδιό μας αναπροσαρμόζεται με βάση τα δεδομένα"
"είχαμε δηλώσει εξ αρχής ότι το σχέδιό μας αναπροσαρμόζεται συνέχεια με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Κάθε μέτρο επανεκκίνησης της οικονομίας είχαμε πει τότε, ότι θα μετριέται, όπως και έγινε.

Θα αξιολογείται, όπως και γίνεται διαρκώς και θα αποφασίζουμε συνεχώς αν πρέπει να επιταχύνουμε κάπου ή να επιβραδύνουμε κάπου αλλού. Και είναι κάτι το οποίο το κάνουμε.

Το κάνουμε κάθε μέρα. Έχουμε επιβάλλει μόνο τον τελευταίο μήνα, ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, τουλάχιστον 15 στοχευμένα νέα περιοριστικά μέτρα. Είναι μέτρα τα οποία απαντούν στα ευρήματα του παρατηρητηρίου και του διυπουργικού μηχανισμού παρέμβασης που έχουμε δημιουργήσει".

"Και αυτό που κάποιοι συχνά κακοπροαίρετα ονομάζουν έλλειψη σχεδίου ή κυβερνητικές παλινωδίες, είναι ακριβώς αυτή η διαρκώς ευμετάβλητη συνθήκη στην οποία καλείται να προσαρμοστεί κάθε κυβέρνηση, το τονίζω κάθε κυβέρνηση, απέναντι σε μια πανδημία που θέτει πρωτόγνωρα προβλήματα δημόσιας πολιτικής για τα οποία δεν υπάρχουν ούτε έτοιμες απαντήσεις ούτε δοκιμασμένες λύσεις"

"Η υγεία και η οικονομία δεν είναι αντίθετες έννοιες σε αυτή τη μεγάλη κρίση η υγεία και η οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη. Δεν είμαστε ή με την υγεία ή με την οικονομία.

Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα υγείας και ένα κοινωνικό δείκτη προστασίας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και ένα κράτος το οποίο να επιτελεί το ρόλο του".

"Για αυτό και θα το ξαναπώ. Η πιστή τήρηση των κανόνων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από εδώ και πέρα"

"Φοράμε όλοι, όλοι μάσκα σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν γίνεται να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Η μάσκα πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως είναι τα κλειδιά μας, τα γυαλιά μας, το κινητό μας.

Αποφεύγουμε μαζικές συναθροίσεις και τη διασκέδαση σε χώρους έντονου συγχρωτισμού. Και βέβαια απορρίπτουμε τις θεωρίες συνομωσίας που καλούν σε απειθαρχία στα μέτρα που εισηγείται όχι η πολιτεία αλλά οι ειδικοί επιστήμονες για να προστατεύσουμε τελικά τη δημόσια υγεία όλων"

Σόκαρε τους πάντες εχθές η ανακοίνωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας. Διαβάστε εδώ πληροφορίες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εσπευσμένα στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "γλυκιά" ευχή για τα γενέθλια του γιου του - Η Φωτογραφία

Share