Φωτιά ξέσπασε στο Βοτανικό!

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Φωτιά ξέσπασε στο Βοτανικό!

Αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή του Βοτανικού σήμερα κατά και συγκεκριμένα λίγο νωρίτερα για το λόγο ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε αμέσως και μετέβη στο σημείο.

Πιο αναλυτικά, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική πριν από λίγη ώρα καθώς ξέσπασε φωτιά στον Βοτανικό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει στη συμβολή των οδών Αγίας Άννης και Αγίου Πολυκάρπου.

Φωτιά στον Βοτανικό!

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο μεταβαίνουν επτά οχήματα και 23 πυροσβέστες. Ενώ, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι πολίτες σχετικά με τη φωτιά στη Μεταμόρφωση.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Μεσολόγγι.

Δείτε και την επεισοδιακή φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου. Η πύρινη "κόλαση" συνεχίζεται και μαζί της, ισχυρές εκρήξεις από το εργοστάσιο.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά, η οποία δεν μπορεί να τεθεί εύκολα υπό έλεγχο καθώς εξαιτίας του μεγάλου θερμικού φορτίου οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να μπουν στο εσωτερικό χώρο, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το εργοστάσιο ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν επιχειρούν 43 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και 12 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής, ενώ φωτιά ξέσπασε χθες και στο Μεσολόγγι.

Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοΐου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ' άκρη σε άκρη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Πηγή: iefimerida.gr