Κορωνοϊός: Ιερέας στη Μυτιλήνη βρέθηκε θετικός!

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ιερέας στη Μυτιλήνη βρέθηκε θετικός!

Έντονες εντυπώσεις προκαλεί η είδηση που θέλει έναν ιερέα να έχει διαγνωστεί θετικός στο κορωνοϊό στην περιοχή της Μυτιλήνης. Η τοπική κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό, ενώ πολύ μεγάλο είναι το άγχος για ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε πιστούς που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του στην εκκλησία.

Αναλυτικότερα, ένας ιερέας ναού στην πόλη της Μυτιλήνης είναι φορέας του κορωνοϊού, ενώ οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για την περίπτωση μιας υπερήλικης που διαμένει στο Γηροκομείο της πόλης.

Θετικός στον κορωνοϊό ιερέας στη Μυτιλήνη

Σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, ο ιερέας, που δεν λειτούργησε σήμερα, ξεκίνησε να έχει συμπτώματα και προσήλθε στο νοσοκομείο. Όταν διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας της Covid-19, τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του.

κορωνοιος ιερεας Μυτιλήνη

Πιο ανησυχητική θεωρείται η περίπτωση μιας υπερήλικης, που διαμένει στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ιατρική πράξη και ελέγχθηκε τυπικά για τον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Η γυναίκα έχει κάνει εισαγωγή στο Νοσοκομείο και έχει δοθεί εντολή για επανεξέτασή της, για να διαπιστωθεί αν πράγματι νόσησε. Μέχρι στιγμής, είναι ασυμπτωματική, ωστόσο τυχόν επιβεβαίωση του θετικού αποτελέσματος, προβληματίζει τις αρχές.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη για την εξέταση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά επιβεβαιωμένα 23 Έλληνες κάτοικοι του νησιού από τους οποίους οι δυο κατέληξαν. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως έχουν νοσήσει και 28 νεοαφικνούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Γέννησε γυναίκα θετική στον ιό στο Αττικόν

Έκτακτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Η επιστροφή των νέων από τις διακοπές τους θα ξεκινήσει να λαμβάνει χώρα αργά ή γρήγορα και δείχνει να είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη διασπορά του κορωνοϊού. Ο λόγος είναι πολύ απλός και εντοπίζεται στην ανεμελιά που χαρακτηρίζει τη νέα ηλικία. Φόβος υπάρχει για τη μη τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε έτσι να αποστείλει άλλο ένα έκτακτο μήνυμα, πιο διαφορετικό αυτή τη φορά με τη χρήση ενός σποτ.

Ειδικότερα, νέο διαφημιστικό σποτ που στοχεύει ξεκάθαρα στην ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού, δημοσιεύτηκε και μάλιστα έκανε πρεμιέρα από τον λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter.

Το έκτακτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, έστειλε για ακόμα μία φορά μήνυμα στη νεολαία της χώρας, τονίζοντας: «Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορονοϊό. Κάνε, όμως, έστω και τώρα τη διαφορά: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα.

ετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό» ανέφερε στην αναρτησή του, επαναλαμβάνοντας το μότο της καμπάνιας.

Την ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας: «Οι νέοι μας θα κάνουν τώρα τη διαφορά! Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό!»

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Αυτό είναι το έκτακτο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη