Κορωνοϊός: Θετικός ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικός ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας

Άσχημα φαίνονται να είναι τα νέα που φέρνει η Ρωσία για το λόγο ότι ένας από τους υπουργούς της και συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, ενώ έντονο είναι επίσης το άγχος για την εξέλιξη της υγείας του. Προς το παρόν βρίσκεται σε καλή κατάσταση καθώς δεν φέρει κάποιο σύμπτωμα εντούτοις, το συμβάν εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Αλεξάντρ Νόβακ θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Κοινής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ (JMMC) από απόσταση και μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο Τετάρτη διότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, κάτι που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Ενέργειας.

Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας

πουργός Ενέργειας κορωνοιος

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του υπουργείου, δήλωσε στο Reuters το εξής: "Ο υπουργός αισθάνεται καλά. Δεν έχει συμπτώματα", σύμφωνα με το το ΑΜΠΕ.

Εντωμεταξύ, στη χώρα μας πολύ ευχάριστα και ελπιδοφόρα είναι τα νέα καθώς έγινε ανακοίνωση για την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: 150 κρούσματα στη χώρα μας εχθές

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 262, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 150.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7222, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

1692 (23.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3394 (47.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 7 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ δείτε εδώ τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη του ιού.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 230 θανάτους συνολικά στη χώρα. 81 (35.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.