Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει καινούργιο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας

Ποιους αφορά;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει καινούργιο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας

Η ανεργία στους νέους στη χώρα μας δυστυχώς εντοπίζεται σε υψηλά επίπεδα και αυτό καλλιεργεί μεγάλη απαισιοδοξία και ανασφάλεια σε αρκετούς φοιτητές και νέους που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στον τομέα τους, στην Ελλάδα. Ο ΟΑΕΔ φέρνει μια αισιόδοξη είδηση καθώς ανακοινώνει ένα καινούργιο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ποιους αφορά;

Ειδικότερα, σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους 18-30 ετών του ΟΑΕΔ στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας με 100% επιδότηση, διάρκειας 7 μηνών.

Το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού.

Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, οι νέοι άνεργοι θα αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

ΟΑΕΔ νεο προγραμμα εμπειριας

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Προεργασίας για ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο Αμυνταίου και στον Δήμο Πτολεμαΐδας αντίστοιχα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Παράλληλα, δωρεάν διακοπές είχε ανακοινώσει πως προσφέρει ο ΟΑΕΔ.

«Βόμβα» από τον ΟΑΕΔ - Τότε λήγει η ανανέωση των δελτίων ανεργίας

Σαν κανονική «βόμβα» έσκασε η νέα έκτακτη ανακοίνωση που έκανε ο ΟΑΕΔ, και η οποία αφορά την ημερομηνία κατά την οποία λήγει η αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Λήγει την Κυριακή 10 Μαΐου η αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας, στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προχώρησε και σε μία ανακοίνωση για το επίδομα των 400 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως, όλα τα δελτία ανεργίας που έληγαν από τις 18 Μαρτίου έως και τις 10 Μαΐου 2020, έχουν ήδη ανανεωθεί αυτόματα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας τους, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ ergasia-kai-asphalise/anergia/ ananeose-deltiou-anergias.

ΟΑΕΔ δελτία ανεργίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ανέργους, εργαζόμενους, εργοδότες και επιχειρήσεις. Η πρόσβαση νέων χρηστών στις περισσότερες από 40 διαθέσιμες e-υπηρεσίες γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Η ανανέωση μπορεί, επίσης, να πραγματοποιείται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αλλά συστήνεται η μη προσέλευση στα ΚΕΠ για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού.

Πηγή: athensmagazine.gr

TAGS