Κορωνοϊός: Διαγνώσθηκε θετικός αθλητής της ΑΕΚ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Διαγνώσθηκε θετικός αθλητής της ΑΕΚ

Όλο και περισσότερα γνωστά "ονόματα" προσβάλλει ο κορωνοϊός, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και ότι ο εν λόγω ιός δεν κάνει διακρίσεις. Ανησυχητική είναι η είδηση πως διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας παίκτης της ΑΕΚ καθώς έντονο είναι το άγχος που έχει δημιουργεί για τυχόν διασπορά του ιού και σε άλλους αθλητές.

Αναλυτικότερα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μέλος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ που συμμετέχει στην αποστολή της στα Γιάννινα για την προετοιμασία της για την νέα σεζόν όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ.

Θετικός στον κορωνοϊό αθλητής της ΑΕΚ

Αυτή η είδηση προέκυψε μετά από τεστ, τα οποία βάσει πρωτοκόλλου επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι αθλητής της Ομάδας μας διεγνώσθη θετικός στην COVID-19. Η κατάστασή του θα παρακολουθείται συστηματικά από τους ειδικούς και από το ιατρικό επιτελείο μας.

Κορωνοϊός ΑΕΚ παίκτης

Tα υπόλοιπα μέλη και οι αθλητές πρόκειται να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ.

Προδήλως διεκόπη η προετοιμασία της Ομάδας. H AΕΚ ΒC εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή μας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Παράλληλα, στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία ανοίγουν. Δείτε εδώ τι προβλέπεται να εφαρμοστεί σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο.

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στους οίκους ευγηρίας

Ύστερα από όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες σε οίκους ευγηρίας στη χώρα μας και τον άδικο χαμό αρκετών ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, η κυβέρνηση συζητάει και σχεδιάζει νέα έκτακτα μέτρα με στόχο να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά και να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες αυτές από τον φονικό κορωνοϊό. Νέα μέτρα έρχονται λοιπόν άμεσα στους οίκους ευγηρίας. Τι είναι υπό συζήτηση και τι θα ισχύσει;

Ειδικότερα, αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται. Είχαμε συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου» σημειωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Έρχονται νέα μέτρα στους οίκους ευγηρίας για την προστασία από τον κορωνοϊό

«Οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορωνοϊό» είπε με αφορμή τα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας.

Κορωνοϊός Νέα Μέτρα Οίκοι Ευγηρίας

«Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα - ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο» τόνισε

Προβληματισμός για τα κρούσμα σε οίκους ευγηρίας και υγειονομικούς

Εντονος είναι ο προβληματισμός σε κυβέρνηση και ειδικούς για τη μαζική εμφάνιση κρουσμάτων του κορωνοϊού σε γηροκομεία, αλλά η μαζικότητα των κρουσμάτων σε υγειονομικούς εργαζόμενους νοσοκομείων.

Ηδη από χθες οι υγειονομικές υπηρεσίες αναζητούν την πηγή μετάδοσης του ιού στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου».

Υπενθυμίζεται πως θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, καθώς και 7 άτομα από το προσωπικό (22 στο σύνολο). Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο «Ιπποκράτειο» και ένα άτομο στο Παπανικολάου, ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Αυξάνονται τακρούσματα σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τουλάχιστον 70 γιατροί και λοιπό υγειονομικό προσωπικό εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τον μήνα Αύγουστο. «Από τους 70 υγειονομικούς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό τον Αύγουστο, πάνω από 50 είναι ασυμπτωματικοί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του κορωνοϊού», επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr