Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Α.Τ. Πατησίων - Άλλο ένα κρούσμα σε αστυνομικό τμήμα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Α.Τ. Πατησίων - Άλλο ένα κρούσμα σε αστυνομικό τμήμα

Η κατάσταση στη χώρα μας με τον κορωνοϊό γίνεται ολοένα και περισσότερο τεταμένη καθώς κάθε ημέρα που περνάει μετράμε νέα κρούσματα και υποθέσεις που προκαλούν έντονη σύγχυση, ενώ νέες εστίες του φονικού ιού δημιουργούνται. Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού ανιχνεύθηκε σε αστυνομικό τμήμα σήμερα. Συγκεκριμένα, το εν λόγω άτομο βρέθηκε στο Α.Τ. Πατησίων το οποίο έχει σημάνει συναγερμό.

Πιο αναλυτικά, νέος συναγερμός έχει σημάνει σε ακόμα ένα αστυνομικό τμήμα της Αττικής μετά από θετικό κρούσμα σε κρατούμενο.

Κρούσμα κορωνοϊού στο Α.Τ. Πατησίων

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ εχθές Τετάρτη το βράδυ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας 17χρονος πακιστανικής καταγωγής που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος είχε μεταφερθεί στο τμήμα για προστατευτική φύλαξη ώστε να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Συναγερμός Α.Τ. Πατησίων Κρούσμα Κορωνοϊός Αστυνομικό Τμήμα

Ωστόσο, βάσει των πρωτοκόλλων χθες του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και προέκυψε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση για τους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και κατά τη μεταφορά του σε αυτό ενώ ήδη γίνεται απολύμανση στο κτίριο.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται να γίνει γνωστό πόσοι από τους αστυνομικούς θα μπουν σε καραντίνα.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημανθεί σε ολόκληρη την Αττική με τα 90 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή. Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Κορωνοϊός - ΑΧΕΠΑ: Λοιμοξιωλόγος εξηγεί το πως κόλλησαν

Όπως έγινε προσφάτως γνωστό από τον φονικό κορωνοϊό έχουν προσβληθεί και 14 εργαζόμενοι στην ειδική μονάδα Covid στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και πως ο ιός καταφέρνει να εισχωρήσει και στα πιο δύσβατα μέρη. Αυτό κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και υποδεικνύει σε όλους ότι η προσοχή που επιδεικνύουμε ακόμα και κατά την τέλεση τις πιο καθημερινής δραστηριότητας, θα πρέπει να είναι μεγάλη. Λοιμοξιωλόγος λοιπόν εξηγεί πως κόλλησαν οι 14 εργαζόμενοι κορωνοϊό παρά τη λήψη μέτρων προστασίας.

Αναλυτικότερα, διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής, Παναγιώτης Κολλάρας, είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ

Λοιμοξιωλόγος εξηγεί το πως κόλλησαν κορωνοϊό

Μετά τον συναγερμό που σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για τους θετικούς στον κορωνοϊό υγειονομικούς, ο διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής εξήγησε ότι το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός.

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ Λοιμωξιολόγος Κόλλησαν

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ, «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα».

«Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προσέθεσε ο λοιμωξιολόγος και έστειλε μήνυμα στους πολίτες για τήρηση των μέτρων προστασίας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Παράλληλα δέος προκαλεί η είδηση ότι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 6 μηνών