Επιστρέφει η ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Μόλις έσκασε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επιστρέφει η ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσία Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα προχωρούν σε ενημέρωση κάθε Τρίτη και Πέμπτη καθώς θεωρείται ότι η χώρα μπαίνει σε κρίσιμο σημείο της πανδημίας.

Σημειώνεται, ότι βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τραπέζι η πρόταση για υιοθέτηση μέτρων τύπου Πόρου και σε άλλες περιοχές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η περίπτωση περιοχής της Κρήτης.

ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Πηγή: iefimerida.gr

Λίγο πριν την επιστροφή Τσιόδρα - Χαρδαλιά είναι θετικές οι εντυπώσεις από τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορωνοϊό

Η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από covid-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται με τη νόσο, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό και μέχρι στιγμής, οι εντυπώσεις στην Ελλάδα είναι πολύ θετικές.

Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα με covid-19 αυξάνονται συνεχώς και δεν φαίνεται στον ορίζοντα αποτελεσματική θεραπεία, η χορήγηση έτοιμων αντισωμάτων έναντι του ιού, μέσω του πλάσματος ασθενών που ανάρρωσαν, δίνει ελπίδες στους πάσχοντες από τη λοίμωξη covid-19.

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ προχώρησε σε επείγουσα έγκριση για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς σε αρρώστους που νοσηλεύονται από συμπτωματική λοίμωξη covid-19, ενώ όπως έγινε σήμερα γνωστό, η λίμνη Βουλιαγμένης θα μείνει κλειστή λόγω κρούσματος που εντοπίστηκε.

Σημειώνει ότι σχετική μελέτη που βρίσκεται στο στάδιο της προδημοσίευσης και αφορά 35.000 νοσηλευόμενους ασθενείς, που έλαβαν το πλάσμα μέσα σε 72 ώρες από τη στιγμή της εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, έδειξε ότι όσοι άρρωστοι έλαβαν πλάσμα με υψηλά επίπεδα αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 είχαν 35% μικρότερη πιθανότητα να καταλήξουν από τη νόσο. Πρόκειται για τη δεύτερη έγκριση ειδικής αγωγής έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, μετά την έγκριση της ρεμδεσιβίρης.

Πηγή: iefimerida.gr