Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιουσέιν Μπολτ

Μόλις έσκασε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιουσέιν Μπολτ

Το γεγονός πως ο κορωνοϊός δεν κάνει την παραμικρή διάκριση, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά. Ο σπουδαίος Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σε τεστ που έκανε πριν από μερικές ημέρες και τα αποτελέσματά του έγιναν γνωστά την Κυριακή (23/8).

Μάλιστα, τα άσχημα μαντάτα έρχονται λίγα 24ωρα μετά το πάρτι γενεθλίων που έκανε στη χώρα του και υπήρχαν αρκετοί καλεσμένοι, όπου μεταξύ τους ήταν και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ.

Όπως είναι φυσικό, ο Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν θα μπει σε καραντίνα για το προσεχές διάστημα, ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο ποδοσφιαριστής του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοϊός: 170 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 170, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 242.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

1886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ δείτε εδώ την απόφαση για τη χορήγηση μάσκας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.