Κορωνοϊός: Στους 249 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 85χρονος στο «Παπανικολάου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 249 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μόλις πριν από μερικά λεπτά έγινε γνωστή η είδηση πως οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στους 249, καθώς κατέληξε ένας 85χρονος το απόγευμα της Τετάρτης, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο ηλικιωμένος -σύμφωνα με το thestival.gr- κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης από τη νόσο COVID-19. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο άνδρας έπασχε από τρία υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος φιλοξενούταν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης που αποτέλεσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού. Πρόκειται για το όγδοο θύμα του οίκου ευγηρίας, ενώ δείτε εδώ τη χθεσινή κατανομή των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός 249 νεκροί

Νωρίτερα κατέληξαν 2 ακόμα ασθενείς από κορωνοϊό

Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ακόμη, καταγράφηκε την Τρίτη ο θάνατος 65χρονης στη Μυτιλήνη, που δηλώθηκε σήμερα, ωστόσο, στις αρμόδιες Αρχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 248. Η γυναίκα έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε 90χρονη φορέας της νόσυ Covid-19.

Η ηλικιωμένη έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σημειώνεται ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πρόκειται για ακόμα μία ηλικιωμένη που νόσησε από κορωνοϊό ενώ διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Κυρώσεις για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στην τάξη

Πλέγμα μέτρων και κυρώσεις για όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών».

«Το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

«Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Όπως λέχθηκε χθες δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα με τη χρήση της μάσκας, ούτε όσον αφορά την υγεία του.

Επομένως, το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας. Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ένας ακόμα θάνατος από κορωνοϊό.

Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Πηγή: protothema.gr