Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τους θανάτου λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα, λόγω των ηλικιών. Αποτέλεσμα αυτών να μπουν έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία.

Μεταξύ των επτά θανόντων σήμερα περιλαμβάνεται κι ένας άνδρας 45 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Η περίπτωσή του έχει τεθεί υπό περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση, όπως και εκείνη του 52χρονου από την Καβάλα, που έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 21 Αυγούστου.

Στους επτά θανάτους περιλαμβάνονται και τρεις που αφορούν σε ηλικιωμένους τροφίμους του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τη συγκεκριμένη δομή στους 14.

Οι θάνατοι από την ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας (ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα για την τρέχουσα εβδομάδα στην τακτική δισεβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό), ο οποίος την περασμένη Τρίτη εξήγησε ότι «η επιδημία στην ηλικιακή ομάδα των νέων δεν είναι κλειστή και μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή μεταδόσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με δραματικές συνέπειες». Ωστόσο, νέα έρευνα προκαλεί ταραχή.

Έτσι, για την αναχαίτιση της επίπτωσης του κορωνοϊού στους ηλικιωμένους και δη σε αυτούς που διαβιούν σε οίκους ευγηρίας, αύριο Παρασκευή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, θα συμμετάσχει στην τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, και παρουσία των κ.κ. Μαγιορκίνη και Νίκου Χαρδαλιά, παρουσιάζοντας μια νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων για τη λειτουργία των δομών αυτών.

Πηγή: protothema.gr

Στους 254 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 254. Συγκεκριμένα, 74χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου «Γεννηματά» Αθηνών, στις 12 Αυγούστου, κατέληξε την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 13 Αυγούστου.

Ο άντρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διατατική μυοκαρδιοπάθεια και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια χωρίς αιμοκάθαρση.

Το δεύτερο θύμα κορωνοϊού, που δηλώθηκε σήμερα, αφορά 45χρονο που εισήχθη στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στις 29 Ιουλίου και κατέληξε στις 4 Αυγούστου.

Ο άντρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα γνωστοποιήθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι στη χώρα μας, μιας 83χρονης στο ΑΧΕΠΑ, ενός 90χρονου στο «Παπανικολάου» και ενός 87χρονου στο «Παπαγεωργίου».