Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του μετά την είδηση πως είναι θετικός στον κορωνοϊό;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο εισήχθη εσπευσμένα, για νοσηλεία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός με κορωνοϊό.

Ο Μπερλουσκόνι μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του, πριν αποφασιστεί να μπει για νοσηλεία. Εκπρόσωπος του κόμματός του υποστήριξε ότι η εισαγωγή του 83χρονου Μπερλουσκόνι έγινε για προληπτικούς λόγους. «Δεν μας ανησυχεί η κατάστασή» του είπε σύμφωνα με το ANSA.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρώην Πρωθυπουργός, παρουσίασε συμπτώματα που οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διερευνηθούν. Θετικός ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Θετική στον κορωνοϊό και η σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως και τα παιδιά του

Όπως έγινε γνωστό, διαγνώστηκε θετική στον ιό και η νέα σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μάρτα Φασίνα, βουλευτίνα του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Εκτός από τον «Καβαλιέρε», θετικά στην Covid-19 είναι και δύο από τα πέντε παιδιά του. Πρόκειται για τον Λουίτζι και την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, 36 και 31 ετών. Ετέθησαν σε αυτοαπομόνωση στην βίλα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, στην Σαρδηνία.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της μόλυνσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με κορωνοϊό έκανε τον γύρο του κόσμου αργά χθες το απόγευμα. Σε τηλεφωνική σύνδεση με συνεδρίαση γυναικών του κόμματός του, ο «μίστερ τιβί» επιβεβαίωσε ότι είναι ασυμπτωματικός και ότι «είναι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει και αυτή την δυσκολία».

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ύφασμα στις μάσκες που μπορεί να καταστρέψει τον ιό

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία και στην Ελλάδα, ένα ύφασμα στις μάσκες μπορεί να εξοντώσει τον ιό στο λεπτό. Ποιο είναι αυτό;

Ηλεκτρισμένα υφάσματα που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται για την ιατρική φροντίδα σοβαρών τραυμάτων μπορεί να είναι η απάντηση στην ανάγκη για προστασία της ιατρικής και όχι μόνο κοινότητας από την μολυσματικότητα του νέου κορωνοϊού

Με τον αριθμό τω επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού να πλησιάζει πλέον τα τέσσερα εκατομμύρια, η χρήση του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού έχει γίνει απαραίτητη για τους παρόχους υγείας ενάντια στη νόσο COVID-19. Παρόλα αυτά, τα μόρια του ιού προσκολλώνται στις επιφάνειες του εξοπλισμού, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την εξάπλωσή του.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, λοιπόν, δημοσίευσε στο ChemRxiv τα αποτελέσματα μιας σημαντικής μελέτης, υποστηρίζοντας για πρώτη φορά ότι οι κορωνοϊοί εξοντώνονται με την έκθεση σε ηλεκτρισμένα υφάσματα, δηλαδή υφάσματα με ενσωματωμένο πλαίσιο μικροκυτταρικών μπαταριών που δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο και παράγουν ασύρματα ένα χαμηλό επίπεδο ηλεκτρικής δραστηριότητας στην παρουσία υγρασίας.

Πηγή: protothema.gr