Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Εκτός ενημέρωσης σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας - Τι συνέβη;

Έγινε γνωστό

Εκτός ενημέρωσης σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας - Τι συνέβη;
Ενημέρωση 04.09.2020 11:59
Από Ελένη Ζουγανέλη

Απών θα είναι σήμερα από την καθημερινή πλέον ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ο λόγος για τον οποίο ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν θα είναι στη σημερινή ενημέρωση, είναι ότι ο ίδιος έχει αναφέρει πως θα εμφανίζεται μόνο όταν το κρίνει ο ίδιος απαραίτητο. Όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος για τα νέα κρούσματα.

Ανακοίνωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τα 35 κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Σε ανακοινώσεις για τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχοντας άμεσα μεταβεί στο Ασβεστοχώρι, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας να αναφέρει πως τα κρούσματα για τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται σε 36.

Από τα 36 θετικά κρούσματα, τα 33 είναι ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι, ενώ νωρίτερα αυξήθηκαν τα θύματα του φονικού ιού στην χώρα.

Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας αμέσως μετά την επίσκεψή του στη δομή, τόνισε πως το πρώτο κρούσμα ήταν ένας εργαζόμενος που είχε επαφή με νεαρό άτομο που πήγε σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Όπως είπε ο έγκριτος επιστήμονας, οι ασθενείς μεταφέρονται σε ΑΧΕΠΑ, όπου σήμερα κατέληξε μία γυναίκα, και Ιπποκράτειο ενώ δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι χάρηκαν που τον είδαν, με τους περισσότερους εκ των οποίων να είναι ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τον κ. Τσιόδρα συνόδευσαν στο γηροκομείο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της κλινικής αναφοράς για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης της Μπαρτσελόνα

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα και από το δεύτερο γάμο στον Έβρο!

Share